Mihai Stepan Cazazian

Înălţarea Sfintei Cruci / Racla cu părticele din moaştele Sf. Ioan Botezătorul va fi adusă, pentru câteva zile, la Biserica „Sf. Cruce” din Suceava

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Biserica Sf Cruce Suceava 

Cu prilejul Sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, la Biserica armeană „Sf. Cruce”, din municipiul Suceava, va fi adusă, de la Mănăstirea Hagigadar, racla cu părticele din moaştele Sf. Ioan Botezătorul.

Începând cu ziua de sâmbătă, 12 septembrie, sfintele moaşte se vor afla la Biserica „Sf. Cruce”, unde, duminică, 13 septembrie, la ora 11.00, Sfânta Liturghie va fi oficiată de PC părinte protopop Avedis Mandalian, delegat al PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Bisericii Armene din România, şi PC părinte Torkom Mandalian.

Racla cu părticele din moaştele Sf. Ioan Botezătorul, care a fost adusă la Suceava de la Catedrala Episcopală din Bucureşti şi aşezată pe Sfântul Altar al Mănăstirii Hagigadar cu prilejul Praznicului Adormirii Maicii Domnului al Bisericii Apostolice Armene, va rămâne câteva zile la Biserica „Sf. Cruce”.

Aşa cum aflăm de la PC preot Torkom Mandalian, luni, 14 septembrie, începând cu ora 10.00, la cimitirul armenesc din municipiul Suceava va avea loc sfinţirea mormintelor.

Tiberiu COSOVAN