Mihai Stepan Cazazian

ÎN VIZITĂ LA CONU’ ZAMBACU Vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 Corneliu Baba - portretul lui Zambaccian

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul duminică, 23 februarie, orele 11.00, la o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K.H. Zambaccian pentru a (re)descoperi istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară, care a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 – 1962). Iubitorii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu – cum îl numeau prietenii, beneficiind de prezentarea colecţiei realizată de un specialist al Muzeului Naţional de Artă al României, fără a plăti taxa de ghidaj obişnuită.

Participarea se face pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro până vineri, 21 februarie, orele 16.00.

Una dintre atracţiile muzeului este colecţia de 19 pânze semnate de mari maeştri ai şcolii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade etc.

Muzeul Zambaccian se remarcă de asemenea prin calitatea excepţională a lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea – Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Tonitza, Pallady, Petraşcu, Iser, Dărăscu, Ressu.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                     În vizită la conu’ Zambacu : 23 februarie, orele 11.00

Muzeul K. H. Zambaccian

Strada Muzeul Zambaccian nr. 21A

Tarif: bilet 7 lei (întreg), 3,5 lei (redus)

interior Muzeul K.H.Zambaccian

2 Responses to ÎN VIZITĂ LA CONU’ ZAMBACU Vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian

 1. Frank Smith February 20, 2014 at 7:10 pm

  Hei Stepan,

  Exista in cadrul organizatiei armenilor din Bucuresti vreun program pentru armenii seniori? Sint sigur ca ar fi exceptional sa se organizeze o vizita de grup pentru armenii seniori la muzeul Zambaccian cu ajutorul unor insotitori voluntari pentru ai srijinii pe cei nu foarte capabili motric.

  De pilda, Dna. Mariam Petrescu Mikaelian – de 91 de ani – ar fi extraordinar de fericita daca s-ar organiza astfel de programe. Cu toate ca locuieste destul de aprope de biserica, nu este foarte potrivit sa plece de multe ori si la slujba de Duminica ne-insotita.

  Poate tinerii armeni sa fie incurajati sa voluntarizeze pentru astfel de programe.

  In cadrul organizatiei evreiesti din Bucuresti exista programe speciale pentru seniori – care ar trebui preluate si de organizatia armenilor.

  In SUA, unele scoli, si multe biserici au programe de “adoptare” a seniorilor de catre tineri, iar acestia, au proiecte de interviuri cu seniorii, pe care le prezinta intr-o adunare, si pe care le posteaza pe web. Ambele parti au de cistigat: seniorii – atentie si ajutor (pe care nu prea il cer chiar daca au nevoie…) si tinerii – dezvoltarea empatiei, cunostinte despre evenimente de la cei care le-au trait, experienta elaborarii unui proiect si prezentarii lui, etc. etc. etc. Iar communitaea are si ea de cistigat: crearea unor memoriale pe care le pot arhiva si pune impreuna pentru intarirea identitatii, coeziunii si a autocunoasterii membrilor ei.

 2. Mihai Stepan Cazazian February 23, 2014 at 4:45 pm

  recunosc ca nu avem astfel de programe dar trebuie facute in colaborare si cu Biserica
  ideea este buna si am sa propun tinerilor sa mearga la colegii evrei pentru a afla cum sa organizeze un astfel de program.
  multumesc pentru sugestii