Mihai Stepan Cazazian

La Târgul de Carte Gaudeamus / TURCIA ȘI FANTOMA ARMEANĂ – pe urmele genocidului de Laure Marchand şi Guillaume Perrier

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

coperta corint

EDITURA  CORINT 2015,  

traducere de Nicolae Drăgușin

„Studiul lui Laure Marchand şi Guillaume Perrier marchează un punct de cotitură în felul de a înţelege informaţiile cu privire la societatea turcă sau statul turc. Cei doi practică aici un jurnalism axat pe istorie, pe analizarea unor evenimente fondatoare precum genocidul armenilor, în scopul de a decripta prezentul.”

Raymond Kévorkian

„Laure Marchand și Guillaume Perrier au deschis o discuție publică fundamentală și, cel puțin potențial, vindecătoare. Aceasta trebuie purtată peste tot, în Turcia și Armenia, în diaspora armeană, precum și în toate celelalte cazuri de genocid și trauma istorică, pentru a duce, prin adevăr, la justiție (chiar numai retrospectivă) și reconciliere.”

Sorin Antohi

„Un fascinant reportaj prin timp şi spațiu despre ceva ce se poate nega că a fost, dar din care nu se poate nega că au rămas urme: Dosar 1915. Fantoma unui genocid care stă ca act fondator al unui nou destin pentru poporul turc nu are cum să nu fie vizibilă. Doi jurnaliști pot aduce la zi un trecut pe care sute de istorici îl caută scotocind prin arhive și documente ce nu pot contesta memoria istoriei.”

Bedros Horasangian

 

 

Cartea va fi lansată la Tîrgul de Carte Gaudeamus  2015  vineri 20 noiembrie orele 14  

la standul editurii Corint  nivel O.OO:46