Redactor

IN MEMORIAM –BERGI  MARGARIAN (1925-2020)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Este greu să vorbim la trecut despre oameni cu putere mare de muncă și cu realizări remarcabile.

Pe data de 1 noiembrie 2021 se împlinește un an de când cel mai longeviv secretar general al Uniunii Armenilor din România domnul  BERGI MARGARIAN o personalitate distinsă, caracterizată printr-o impresionantă erudiție, seriozitate, un caracter deschis și generos a părăsit  această lume. A fost un om admirat și respectat pentru profesionalismul său și bucuria care se reflecta pe chipul său. A dovedit nu numai pasiune față de meseria de inginer căreia i-a slujit o viață întreagă dar a fost și un adevărat profesionist, un familist convins , un om plăcut, prietenos, plin de bunăvoința și speranța, cu simț al umorului, apreciat și respectat de toți cei ce l-au cunoscut.

A fost prin excelențã una din persoanele cu un marcant potențial intelectual și înzestrat cu  disponibilitatea angajării în eforturi stăruitoare pentru a pune în practică ideile unei minți strălucitoare și neobosite.

Exemplul de creativitate și al dăruirii profesionale ce l-au caracterizat vor rămâne pentru noi o pildă statornică asupra vocației unui om de excelenṭã, care s-a dedicat menținerii identității etniei armenilor, spiritului armenesc, promovării  tinerei generații, a culturii și tradițiilor armenești.

Va rămâne un reper de moralitate și solidaritate pentru noi toți.  Fie ca bunul Dumnezeu să îi odihnească sufletul nobil în pace, iar fiicei  Daniela, nepotului  Michael și familiei sale, prietenilor apropiați să le dea alinare și să îi poarte veșnic vie amintirea !

Un gând pios, o floare, o lumânare și lumina veșnică !

Hasmig Ananian

2 Responses to IN MEMORIAM –BERGI  MARGARIAN (1925-2020)

 1. Michael Varujan Magharian October 31, 2021 at 12:06 am

  Draga Hasmig,
  Iti multumesc mult pentru cuvintele calde cu care ai sumat calitatile aceluia dus dintre noi caruia eu ma adresez cu ‘unchiul Bergi’ de pe când mergeam de-a busilea. In al invoca ar trebui sa ma folosesc de verbe la timpul trecut, dar cum as putea, devreme ce-i parte din existenta mea? Cat eu sunt viu, si el e viu. Ontologic n-o fi corect, dar asa simt.
  Din Canada,
  Michael Varujan Magharian

 2. Derasadurian Carmen October 31, 2021 at 11:41 am

  Draga Hasmig,
  Ai avut o initiativa demna de admirat så scrii citeva cuvinte in memoria unchiului Bergi. Citeodata cei mai apropiati sunt inca coplesiti de pierderea unchiului Bergi si asa cum Michael a spus in noi il purtam in inimile noastre ca de altfel pe toti cei dragi noua care ne-au parasit. Cel mai greu este pt Daniela, tacugul, cum ii spunea el. Så fim alaturi de ea si så o sprijinim moral. Är fi fost de asteptat ca cei de la Uniunea Armenilor så se implice mai mult si så arate respectul cuvenit acestui mare om, de o valuare deosebita care a fost trup si suflet pt armeni.
  Dumnezeu så l odihneasca in pace
  Carmen Derasadurian