Redactor

În loc de editorial

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Am primit din SUA de la conaţionalul nostru Vartan Chalikian  rîndurile de mai jos pe care am considerat oportun să le publicăm în loc de editorial.

Un vis….

(Inspirat dintr-un spectacol al actorului Vartan Petrosian )

Aş vrea să împart cu voi simţămintele ce le-am avut în urma unui vis.

Se făcea că ajunsesem în sătucul de munte al tatălui meu, Pacariciul de sus, regiunea Kemagh. De acolo de sus se vedea în vale şerpuind Eufratul nu departe de izvoarele lui.  Eram pe uliţa principală flancată de case cu două etaje. Căutam casa unde ar fi trebuit să-l întîlnesc pe tatăl meu. Am întrebat şi am fost îndreptat spre capătul uliţei. Am ajuns acolo şi am găsit casa ruinată pe jumătate. M-am uitat pe fereastră şi l-am văzut pe tata cu cîinele lui Ciapo, despre care îmi povestise atîtea în copilăria mea …

M-am trezit, gîndind la casa pe jumătate ruinată.

Acolo trăise o familie numeroasă, cu bunici, părinţi şi copii. Margos bunicul meu, Victoria bunica mea, omorîtă în floarea vîrstei cu fii ei mai mici Ohan şi Vartan, unchii mei, Nigohos, Hamparţun şi Agop care au luat calea pribegiei şi au început o viaţă nouă în România.

Dar casa jumătate în ruină persistă în mintea mea. Şi aşa am hotărît să pun mîna şi să o refac şi să-mi aduc copiii să mă ajute şi dacă e nevoie să chem şi prietenii mei şi chiar pe voi dragi cititori.

Noi culegem roadele sădite de străbunii noştri. Ce vor culege oare generaţiile care vor venii după noi, dacă noi nu semănăm nimic !?

Să facem ca visele noastre să devină realitate !

Aşa să ne ajute Dumnezeu !

Vartan Chalikian

Los Angeles, aprilie 2011