Mihai Stepan Cazazian

În Catedrala Armeană Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din Bucureşti a fost sărbătorit praznicul ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          În fiecare an pe 14 februarie, Biserica Apostolică Armeană sărbătoreşte praznicul  ,,Întâmpinării Domnului”, care  este o sărbătoare stabilă şi se prăznuieşte după 40 de zile de la naşterea Domnului Iisus Hristos. În limba armeană TIARÂNÂNDARAGI înseamnă a ieşi în întâmpinarea Domnului. Taina acestei sărbători este de a ieşi în calea Domnului, de a-L întâmpina. Şi iată că la chemarea aceastei invitaţii, numeroşi membrii ai comunităţii armene din Bucureşti, pe 17 februarie a.c., s-au adunat la Catedrala Arhiepiscopală Armeană din Bucureşti pentru a sărbători cu mare fast acest praznic.

          Sfânta Liturghie a fost oficiată de P.C. Părinte Yeznik Torgomian împreună cu diaconul Vahe Hovakimian. La Sf. Liturghie erau prezenţi:  Ambasadorul  extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Armenia, dl. Sergey Minasyan, preşedintele U.A.R. dl. Varujan Vosganian, membrii ai consiliului eparhial şi ai comitetelor parohiale, oaspeţi și  enoriaşi.

          Printr-o enciclică emisă de S.S. Patriarh al Tuturor Armenilor, Catolicos Karekin al II-lea, acest praznic este  proclamat ca zi de binecuvântare a celor tineri căsătoriţi pentru ca familiile tinere, venind în Întâmpinarea Domnului,, să primească  lumina vieţii şi să nu alunece pe panta  greşită  a vieţii. La sfârşitul Sf. Liturghii PC Pr. Yeznik a binecuvântat  familiile tinere, iar apoi  prin binecuvântarea Întâistătătorului Eparhiei Armene şi prin  truda  Comitetului de femei a fost  sărbătorit acest praznic. Mai întâi în curtea bisericii s-a aprins tradiţionalul foc, în jurul căruia s-a dansat şi jucat sub acordurile muzicii armenesţi, buna dispoziţie s-a continuat cu o masă tradiţională pregătită de doamnele din comitetul de femei al consiliului parohial.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România