Szekely Csaba

În așteptarea turiștilor, Gherla (Armenopolis) oferă noi spații de cazare

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

       După doi ani de pandemie turismul se află în plină dezvoltare în municipiul Gherla, un oraş binecunoscut pentru valorile arhitectonice şi tradiţiile culturale. Fostul Armenopolis mereu a atras mulţi vizitatori din ţară şi de peste hotare. Mai ales în sezonul estival urbea de pe Someş  cunoaşte o mare afluenţă de turişti sosiţi de pe toate meleagurile ţării, dar şi din Occident, chiar şi de peste Ocean, din SUA sau Canada. Nu numai că vara se întorc acasă în vacanţă gherleni stabiliţi în străinătate, dar şi străinii care dorec să  cunoască pitoreasca localitate clujeană , unde omul are multe obiective interesante de vizitat. Nu e de mirare, dacă după  mulţi ani de linişte, în  municipiul Gherla se fac tot mai multe investiţii în domeniul turismului. Dacă acum cîţiva ani spaţiile hoteliere  nu ajungeau pentru solicitările din perioada vacanţei mari ( ne gândim aici la lunile iunie-iulie-august),  în 2022 au fost deschise nu mai puţin  de 3 noi hoteluri, din care două, „Armenopolis” şi „Karol”, pe strada Mihai Viteazu, de categoria I. 

De asemenea, pe strada Dejului  s-a mai inaugurat noua pensiune „Zâna bună”.  Toate cele trei spaţii de cazare se bucură de  multă căutare, chiar dacă ne găsim în plină iarnă, vin la Gherla şi mulţi oaspeţi ai Clujului sau ai oraşului vecin, Dej.  Adevărul este  că cei care au înfiinţat astfel de obiective turistice au încercat să îmbine tradiţiile locale cu modernismul. Prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din localitate se popularizează toate aceste locaţii turistice, unde sunt oferite condiţii excelente de cazare.

                În municipiul Gherla  în fiecare vară se organizează Festivalul „Armenopolis”, cu această ocazie vizitând oraşul sute de străini, care, iată, au unde să se cazeze.

Szekely Csaba