Mihai Stepan Cazazian

Impresii de la invitații armeni, după emisiunea “Vorbește lumea”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

 

După cum am  anunțat luni 29 ianuarie în cadrul emisiunii Vorbeşte Lumea, de la postul PRO TV  au fost invitați reprezentanţi ai comunităţii noastre alături de alte minorități. Am avut ocazia să-i vedem pe  PAUL AGOPIAN şi HRANT JAGHINYAN care au prezentat bucătărie tradiţională armenească și MIKO & CREW cu dansuri moderne combinate cu elemente tradiţionale armeneşti.

Iată ce au declarat participanții la emisiune :

Paul Agopian: ” Mă bucur că am avut ocazia să prezint bucătăria armenească într-o emisiune cu o așa mare audiență ca “Vorbește lumea”. M-am pregătit două zile pentru acest eveniment, am prezentat diferite  mâncăruri arhaice, Kumba sau prajitura Sf. Sarkis, Anușabur – supă dulce, renumitul Horovaț – frigarui din doua feluri de carne, pilaf din bulgur cu legume la grătar, salată de măsline verzi cu nucă, specifică păstorilor din zona Musa Dagh și chifteluțe din linte. Am fost primiți cu bucurie și interes, mai ales că bucătăria armenilor este puțin cunoscută. Atât Cove, cât și Adela Popescu s-au declarat încântați de preparate.  Mulțumesc tuturor pentru invitație ! “.

Hrant Jaghinyan: ” Ma bucur ca am avut ocazia sa aratam telespectatorilor si tuturor invitatilor din platou, o frântură din gastronomia noastra delicios de bogată. De asemenea, traditionalul nostru Ghapama a fost un succes degustat, auzit (pe ritmurile Ivetei Mukuchyan si a lui Aram MP3) si desigur admirat pe pasii de dans ai lui Miko & Crew”. 

 

Andreea Mihăeși : ” Au ei (armenii) un fel aparte de a fi: sunt buni, organizați, iubitori de frumos, sunt pur si simplu  oameni. Eu abia aștept să mai văd câte un mesaj de la Miko în care ne anunță de vreun eveniment, îmi place să petrec timp alături de ei”

Miko Baghdasarian: ” De câte ori ascult câte o melodie nou apăruta în Armenia, instantaneu în mintea mea apar idei de coregrafie si nu mă pot linisti până nu reusesc să le transpun în dans, iar aici am nevoie de echipa mea de dansatori care se dedică și, împreună finalizăm pașii de dans.

Cristina Diatcu: “Ador armenii…sunteți frumoși și buni ! Mă bucur și sunt mândră că am dansat la festivalurile/evenimentele voastre. Vă multumesc din suflet pentru modul în care m-ati primit. Aveti muzica frumoasa, costume interesante, mancarea buna cu retete inedite…totul e superb! ”