Mihai Stepan Cazazian

IAȘI : Varujan Vosganian a lansat volumul “Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri” la Librăria Cărturești

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

792426_235157096642980_1943577260_o
 Omul politic si, in acelasi timp, scriitorul Varujan Vosganian, si-a lansat ,sîmbătă, 26 octombrie, la Librariei Carturesti din Iași, volumul intitulat “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”. Alaturi de autor a participat moderatoarea evenimentului, Daniela Zeca-Buzura si criticii literari, Luminita Corneanu si Ioan Holban, care au facut publicului o scurta prezentare a volumului.
“Este o carte care trimite la textele sacre, la” Jocul cu margelele de sticla”, la “Portretul lui Dorian Gray”. Vitalitatea, farmecul crud al povestilor sunt iarasi un argument in plus pentru a va recomanda aceasta carte”, a declarat moderatoarea intalnirii, Daniela Zeca-Buzura. Inainte ca autorul sa-si prezinte cartea, criticul literar Luminita Corneanu, a precizat ca, “am pornit la lectura noului volum, Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri avand in minte Cartea soaptelor si cartile de poezii ale lui Varujan Vosganian. Am plecat avand in minte aceste elemente de fantastic inserate in cotidian. M-a luat prin surprindere, in primul rand prin tematica  abordata, tematica mai curand vizibila in fundal. Aceasta carte a domnului Vosganian este o radiografie a societatii romanesti post 1989 si nu numai, care arunca o gandire lucida si critica asupra celor mai controversate dar in acelasi timp si unor aspecte tipice ale societatii romanesti de tranzitie”.
In prezenta a peste 60 de participanti la eveniment , Varujan Vosganian si-a prezentat cea mai recenta  opera a sa, “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”. “ Geneza acestei carti, vine dintr-o lectura pe care am facut-o asupra revistei de presa din America latina. Am si eu partea mea de responsabilitate. Poate ca aceasta responsabilitate pe care o am si aceasta sansa de a vedea placile tectonice ale societatii romanesti, m-au indemnat sa scriu aceasta carte. Cei care au citit aceasta carte, sa scrie mai departe propriile noastre jocuri.  Eu sper ca fiecare sa aiba in tolba, atatea frunze, incat atunci cand nu sunt destule frunze ale copacilor, sa aiba suficiente ca asezandu-le, sa poate sa ajunga exact acolo unde doresc”, a declarat Varujan Vosganian.
La sfarsitul prezentarii, scriitorul a organizat o sesiune de autografe imprimate pe carti. Volumul  “Jocul celor o suta de frunze si alte povestiri”, a putut fi achizitionat din incinta Librariei Carturesti la pretul de 45 de lei
Maria Manuela Popliuc
http://www.cuzanet.ro