Mihai Stepan Cazazian

IAȘI / „Șevalet la cafenea”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 
Evenimentul „Șevalet la cafenea” organizat pentru al doilea an consecutiv de „Cafeneaua Veche” a găzduit lucrările a doi artiști iscusiți, Casian Guzu și Raluca Chiriță. Casian, membru al echipei de proiect „ArmenIS-Identități ale trecutului” și-a expus fotografiile în care este imortalizată Biserica Armeană din Iași, precum și cartierul armenesc din proximitatea sa. Raluca, de asemenea, a expus numeroase opere artistice cu diverse monumente istorice prin care spiritul și cultura armenească rezidă și astăzi.
            Expoziția a avut ca scop principal pronunțarea influenței arhitecturale armenești în spațiul Moldav, precum și aducerea în atenția publicului a unor adevărate capodopere, multe din ele cu vârstă seculară, ce aduc aminte și astăzi de trecut, cu ale sale curente și înclinații pe care le-a manifestat în domeniul artei.
            Publicul a fost surpins de acuitatea de care au dat dovadă cei doi artiști în surpinderea monumentelor și de originalitatea de care au dat dovadă în munca pe care au depus-o și care este lesne de observat în rezultatul final. Exponatele au fost admirate minute în șir de trăcătorii care au dorit să cunoască mai mult din tainele culturii armene.
 
Cezar Enache 
membru al echipei de proiect ArmenIS –
identități ale trecutului