Mihai Stepan Cazazian

IAȘI / Expoziția „ArmenIS- Povești  în imagini”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 
Pe data de 9 august 2017, echipa de proiect „ArmenIS-Identități ale trecutului” a organizat la „Cafeneaua Veche” din Iași, expoziția „ArmenIS- Povești  în imagini” ce a avut ca obiective centrale Biserica Armeană din Iași, precum și cartierul armenesc. Colegul nostru, Casian Guzu, tânăr fotograf profesionist,  a surprins în felurite ipostaze edificiile armenești care stau și astăzi mărturie în centrul orașului, cu privire la o bogată istorie bazată pe factorul multicultural.
                 Evenimentul a avut și invitați de marcă precum domnul consilier local Alexandru Coțofan, doamna inspector școlar Alla Apopei, doamna director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași și domnul fotograf Bodan Matei. Cuvântările dumnealor cu privire la proiectul desfășurat de echipa alecsandristă și susținută de domnii profesori coordonatori Cristina Vameșu și Alexandru Ursu, au fost de un real folos, ambiționându-ne să accedem în continuare către îndeplinirea obiectivelor noastre.
                Expoziția a fost acompaniată și de trupa muzicală a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, care a încântat auzul celor prezenți cu repertoriul ei din care nu au lipsit melodiile cu specific armenesc. Le mulțumim pe această cale și lor pentru prezență  și prestație. Nu în ultimul rând mulțumim și domnului Juju Cojocaru, care ne-a pus la dispoziție localul dumnealui pentru a putea desfășura activitatea.
 
Cezar ENACHE- Membru al echipei de proiect „ArmenIS- Identități ale trecutului”