Mihai Stepan Cazazian

IAȘI : Comemorarea Genocidului Armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

                               IMG_1854

 Uniunea Armenilor din Romania – Filiala Iasi a inceput mai devreme anul acesta activitatile ce implica Comemorarea Genocidului arean prin organizarea pe 16 .04. 2014 a unei slujbe de poemenire a mortilor la Biserica Armeana “ Sf. Maria” din Iasi, liturghie oficiata de Parintele paroh Radu Krikor Holca si prin organizarea in aceiasi zi a  Conferintei  “Comemorarea Genocidului armean ” la Iasi .  Activitatea a avut loc  la Sala de conferinte ” Roma” , de la hotel Ramada din Iasi. Moderatorul conferintei a fost dl. Prof. Univ. Dr. Maricel Agop- Presedintele U.A.R – Iasi , invitati speciali au fost d. na prof. Monica Cotofan si d. na prof. Doina Calistru, care au sustinut prezentari academice pe tema Genocidului Armean.

La intalnire au participat reprezentantii comunitatii grece si a ucrainienilor,  membrii comunitatii armene din Iasi, studenti armeni veniti la Iasi cu burse de studiu, cat si organizatia de tineret ” Siamanto” a filialei noastre.
Finalul activitatii culturale a fost marcat de prezentarea facuta de d. na Aida Dragomirescu – Vicepresedinta Uniunii Armenilor din Romania – Filiala Iasi , ce ne- a indus in atmosfera istorica a anilor 1915, aducand in acest mod un omagiu poporului armean, aspru incercat de vremurile trecute. In cadrul conferintei a fost prezentat si lansat nr. 3 / 2014 al publicatiei “ Siamanto”. Acest numar contine articole pe teme istorice, printer care amintim :
1. O pagina din istoria comunitatii armene
2. Franturi de istorie dintr -o comunitate contemporana
3. Pe urmele istoriei milenare a comunitatii armene
4. Simbolul sacral cu puteri unificatoare
Mai regasim in cuprinsul publicatiei si un studiu socio – demografic realizat de catre  d.soara Stefana Agop, cat si un articol care prezinta evenimentele culturale de care s -a  bucurat comunitatea armeana ieseana.

mai multe fotografii pe https://www.facebook.com

IMG_1870

IMG_1851

20140416_185951