Mihai Stepan Cazazian

Hramul Sf. Ioan Botezătorul la Biserica Armeană din Piteşti

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 Untitled-3

            12 ianuarie 2013. Zi clasică de iarnă. Comunitatea Armeană din Piteşti şi simpatizanţii, cu mare emoţie, pregătiţi pentru tradiţionala slujbă de Hram. Punctuali, aşa cum ne-am obişnuit, PS Datev Hagopian, PC Părinte Ezras – Parohul Bisericii Armene din Piteşti, însoţit de doi tineri cuvioşi diaconi. La ora stabilită bat clopotele, clopotele Bisericii Armene din Piteşti. Slujba: Episcopală! Corul: PC Pr. Ezras „cel bun la toate”! Predica: Întrebări care apar din focul nostru interior capătă răspuns clar, luminos. Îngheţata noastră Biserică revine la viaţă. Căldura sufletelor credincioşilor e aproape singura care ne încălzeşte. „Iniţiativa PS Datev”: Hochi hankist (Parastas) pentru Haruthiun Teosian şi Bedros Edicardaşian – cărora Biserica Armeană le datorează măcar neuitarea, binecuvântarea Seniorului Prof. Eduard Minasian. Impresionant!!!

Untitled-2

            Urmează agapa creştină pregătită de dighinner (doamnele) dibace şi sufletiste ale comunităţii.

            Se savurează totul pe îndelete cu o vorbă de duh pentru fiecare. La o ceaşcă de cafea, câteca cântece cu Artavazd Zakarian – vartabed pe care nu demult viaţa l-a purtat şi pe pământul României ospitaliere destinde şi mai mult atmosfera.

            Recunoştinţă pentru „seniori”, bucurie pentru viitorul comunităţii – tineretul.

            Şi ca să terminăm într-o notă veselă, se pare că frigul face bine la voce. Episcopul nostru a fost şi vocal într-o formă de zile mari!

Ines Budan