Arhiepiscopia Armeana

HRAMUL CATEDRALEI ARHIEPISCOPALE SF. ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Iubiți credincioși,

Avem bucuria ca în data de 7 noiembrie  a.c., să oficiem Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului Catedralei Arhiepiscopale Sfinții Mihail și Gavriil din București. De mai bine de un secol, acest minunat Templu, ca un tată milostiv şi o mamă iubitoare, Îi adună sub aripile sale pe fii săi şi îi educă cu spirit creştin, adună şi transmite din generaţie în generaţie tradiţiile frumoase ale armenilor din România.

Vă invităm duminică, la orele 10.30 să participați la Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, urmată de slujba de Te Deum, cu ocazia a 22 de ani de la Intronizarea Sanctității Sale Karekin II, Patriarh și Catolicos al Tuturor Armenilor. Apoi va avea loc slujba de parastas în care vor fi pomeniți binefăcătorii, ctitorii și slujitorii Catedralei Armene din București. Chiar dacă organizarea mesei de praznic  nu este posibilă în această perioadă din cauza pandemiei, în curtea Catedralei vor fi împărțite pachete cu ”matagh”, respectând măsurile sanitare.

Ruga noastră şi dorinţa este ca Bunul Dumnezeu să ocrotească acest minunat Templu, să binecuvânteze şi să-şi reverse harul asupra popoarelor prietene armean şi român, să ţină neclintit Statul Armean şi Român, dăruind zile frumoase şi pace. Ne rugăm pentru toţi cei ce au contribuit la construcţia acestei Catedrale.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene