Mihai Stepan Cazazian

HAMPARTZUM în Piteștiul armenesc

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“…si S-a Inaltat la ceruri…” pentru ca noi, oamenii, sa ridicam privirile spre cer -cum deseori o facem- cu Credinta, Speranta, Dragoste.
Acesta a fost motto-ul pe care DER HETUM si-a tesut Predica, cu migala de paianjen, percutant, din suflet catre suflete.Sa ne privim cu aceleasi sentimente Aproapele, din noi, pe care cu migala s-o construim.
Dupa Slujba -ca de obicei deja emotionanta (MARIAM ERETZGHIN-cor, KAREN-diacon) in atmosfera familiara am participat toti, de la pregatiri la savurat bucate, la un garden party armenesc, sub emblematicul nostru dud. GOHAR (giuvaerul nostru), admirabilii sai parinti ne-au sudat in jurul lor ca un magnet.
Ca intotdeauna, la oamenii cu suflet deschis, vremea a tinut cu noi. Abia dupa ce totul s-a incheiat, o ploaie calda de vara a facut curatenie prin cotloanele mintii si sufletelor noastre. Nimic intamplator…!
Tuturor celor care, la aceasta Mare Sarbatoare, ne-au gratulat cu gandul sau cuvantul le raspundem…din Catedrala Sufletului nostru : ”ORTHNIALE HAMPARTZUMN CRISTOSI!”