Mihai Stepan Cazazian

Hagigadar în mai…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

DSCN0293

 

Hagigadarul este o insulă într-o mare de verdeață. A prins viață, îmbie la plimbare, la rugăciune.

Pe această insulă s-a reconstruit, începând din luna martie, cu fonduri oferite de Departamentul pentru Culte al Guvernului României, casa. Acea căsuță cu cerdac, care adăpostea de intemperiile vremii pe credincioșii veniți la Hagigadar, ca la ultimul loc în care speranța nu rămânea doar în cutia Pandorei, ci devenea realitate.

Căsuța, cochetă, solidă, construită cu mult simț de răspundere, aproape este gata. Mirosul lemnului de stejar se simte de departe și, combinat cu mirosul ierbii proaspete, dă un sentiment copleșitor de liniște.DSCN0277

Domnul inginer Eduard Ciubotaru, șef de lucrări, a vegheat îndeaproape fiecare lucrare, știe pe de rost fiecare colțișor, s-a implicat cu trup și suflet, de parcă ar aparține comunității. A fost încântat de fiecare dată când cineva venea pe șantier și se interesa de lucrări.

Mai sunt unele mici lucrări de retușat, dar de care se ocupă cu atenție domnul Ciubotaru. Atunci când i s-a solicitat ajutorul pentru remedierea unui burlan al bisericii – care se desprinsese de câtăva vreme – sau pentru repararea altor mici mărunțișuri, domnul Ciubotaru s-a oferit prompt să ajute.

Imaginați-vă această căsuță cu cerdac împodobită cu flori! Va fi o oază a păcii.

Nu mă mir că vin mulți pelerini din alte județe! Și vor continua să vină, căci faima Hagigadarului trece hotarele țării.

Corina Derla

31 mai 2016

DSCN0270

DSCN0255