Mihai Stepan Cazazian

HAGIGADAR 2013

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

800px-Biserica_Sf._Simion_din_Suceava64

Biserica armenească Sfântul Simion din Suceava

Anul acesta pe lîngă tradiționala sărbătoare de Sfînta Maria  de la mănăstirea Hagigadar  armenii sărbătoresc și 500 de ani de la ctitorirea bisericii armenești Sfțntul Simion din Suceava.

Biserica „Sfântul Simion” din Suceava (cunoscută și sub numele de Turnul Roșu, din cauza clopotniței care este de culoare roșiatică  este un lăcaș de cult armenesc  a cărui construcție datează din anul 1513. Ea se află la capătul din sus al Străzii Armenești, pe strada George Enescu nr. 51, formând împreună cu Biserica “Sf. Cruce” (construită în 1521) un ax care definește vechiul nucleu de locuire a armenilor.

Sâmbătă  17 august va avea loc o slujbă festivă la biserica  Sfîntul Simion  în prezența PS Episcop Datev Hagopian, Arhiepiscopul Bisericii Armene din România.

După amiază la Biserica Sfânta Cruce  din Suceava  credincioșii vor pregăti și se va sfinți tradiționala supă aganciabur (supa cu urechiușe) ce va fi servită duminică după slujba de la mănăstirea Hagigadar, unde sunt așteptați sute de credincioși din țară și străinătate.  Slujba va fi oficiată de PS Episcop Datev Hagopian , preot vicar Bogdan Ezras și preot Torcom Mandalian.

La manifestările religioase  din acest an vor fi prezenți senatorul Varujan Vosganian, ministru al economiei, deputatul Varujan Pambuccian precum și oficialități  ale județului Suceava.