Redactor

gsp.ro / FLORIN HALAGIAN LA 80 DE ANI » Cele mai importante borne ale carierei „Armeanului”: a construit generația Stelei din 1986

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Florin Halagian, unul dintre cei mai importanți antrenori din istoria fotbalului românesc, împlinește azi 80 de ani.

Halagian se poate lăuda cu câteva borne importante ca antrenor: a adus singurele trofee din istoria lui FC Argeș, titlurile câștigate în 1972 și 1979, a cucerit un titlu și cu Dinamo și a avut o contribuție importantă la construirea generației care a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Fost mijlocaș de meserie, “Armeanul” a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Progresul, Pompierul București, Dinamo Pitești, Petrolul, Minerul Baia Mare și Vagonul Arad. 

Fotbalistul Marius Lăcătuș a explicat în 2017, într-un reportaj GSP, unul dintre fixurile mentale pe care Florin Halagian, fostul antrenor al Stelei din perioada de glorie a anilor ’80, îl avea în pregătire.

Armeanul făcea razii printre fotbaliști și punea accent pe disciplină și pe ținută în acea epocă.

Lăcătuș povestește: “Să știi că nu era atât de dur Halagian, e falsă imaginea care i s-a creat. Era doar strict, avea fixurile lui. Bărbieritul era unul dintre ele. Ne spunea «Sunteți o trupă de actori și meciul e reprezentația voastră. Trebuie să apăreți bărbieriți, aranjați, îngrijiți!»”.

Lăcătuș merge mai departe cu continuarea amuzantă a poveștii despre principiul lui Hala:

“Înaintea unui meci a apărut Fane Petcu (n.r. Ștefan Petcu, fostul atacant stelist de la mijlocul anilor ’80). Avea barbă. Halagian îi zice «Băi Fane, ce am vorbit noi, mă? Actorii, reprezentația…». «Bre nea Florine, azi personajul meu e cu barbă!»”.

gsp.ro

One Response to gsp.ro / FLORIN HALAGIAN LA 80 DE ANI » Cele mai importante borne ale carierei „Armeanului”: a construit generația Stelei din 1986

  1. Krikor Krikorian March 8, 2019 at 4:20 am

    La multi ani Vasken (Florin- Djudik) iti ureaza din tot sufletul unul din fostii tai colegi de la Scoala Armeana. Cu mare bucurie si fericire la multi si multi ani.
    Si ca sa-ti aduci aminte de mine eu, impreuna cu alti baietii Armeni am jucat rugby la Armata (CCA).
    Krikor (Koko) Kkrikorian
    PS Coleg de clasa cu Ara Baltazar, Ani Micighian, Seza Iaghjian , Stepan Ipeghian etc