Szekely Csaba

GHERLA | Vizita Mons. Dr. Kovács Gergely, Episcopul Romano-Catolic de Alba Iulia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

               Duminică 6 martie 2022 comunităţile romano-catolice şi armeneşti din municipiul Gherla au avut parte de un oaspete drag. Cele două culte religioase au fost vizitate de Mons. Dr. Kovács Gergely, Episcopul Romano-Catolic de Alba Iulia, personalitate religioasă care se  bucură de multe aprecieri şi popularitate în rîndul creştinilor gherleni. Cu ocazia deplasării în fostul Armenopolis la sediul parohiei armeneşti Prea Sfinţia Sa  s-a întîlnit cu membrii comunităţii  armeano-catolice din localitate, la care au participat şi câţiva  creştini de origine armeană din Cluj-Napoca. Printre subiectele abordate s-a aflat asigurarea serviciilor religioase în Catedrala  armeano-catolică, unde se simte nevoia instalării unui preot paroh, ţinînd  cont şi de tradiţiile acestui cult. În prezent slujbele duminicale sunt oficiate de preotul romano-catolic Küsmödi Attila.

Episcopul a fost deosebit  de receptiv la problemele  şi iniţiativele ridicate de gazde. Slujba de rit armenesc oficiată duminică dimineaţa în Catedrala armeano-catolică din centrul oraşului    fost oficiată de preotul Küsmödi Attila, iar predica a fost susţinută de Mons. Dr. Kovács Gergely, Episcopul Romano-Catolic de Alba Iulia. Cu acest prilej a  cîntat corul bisericii condus de Molnár Árpád, care a interpretat cîteva piese  muzicale şi în limba armeană. Înaltul oaspete din Alba Iulia a slujit şi în cadrul liturghiei de  duminică de la Biserica Romano-Catolică (Biserica Franciscană), lăcaş de cult resfinţit toamna trecută după lucrările de reabilitare a clădirii.

             Episcopul Romano-Catolic de Alba Iulia Mons. Dr. Kovács Gergely a mai vizitat şi altădată  municipiul de pe Someş, unde de fiecare dată este primit  cu multă ospitalitate.

Szekely Csaba

foto romkat.ro