Szekely Csaba

GHERLA / Tradiţionala sărbătoare anuală a armenilor catolici ( sâmbătă 6 iulie)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

         Sâmbătă, 6 iulie 2019 în municipiul Gherla va fi  multă lume, având în vedere că la sfârşitul săptămânii are loc marea sărbătoare anuală a comunităţii armeneşti din localitate, „Sfântul Grigore Luminătorul”. Cu acest prilej în oraş vor fi organizate mai multe manifestări religioase şi culturale.

Începând cu orele 11,00 la Catedrala Armenească din centrul  va avea loc o Slujbă religioasă, la care va participa şi Arhiepiscopul  Romano-Catolic de Alba Iulia, dr. Jakubinyi György. Imediat după slujbă, la sediul parohiei armeneşti de pe strada Ştefan Cel  Mare vor fi prezentate două cărţi legate de istoria şi tradiţia armenilor. Cu începere cu orele 16,30 la sediul sucursalei Gherla a Uniunii Armenilor, din vecinătatea parohiei, se va vernisa o expoziţie de artă plastică, iar la orele 19,00  în Catedrală melomanii vor avea ocazia să asiste la un concert de muzică cultă.

               Manifestările vor fi onorate de sute de armeni gherleni din localitate, din Cluj-Napoca, Gheorgheni, Târgu Mureş, Dumbrăveni, Constanţa, Bucureşti, Roman şi alte centre tradiţionale, de armeni din ţară. Vor fi prezenţi şi mulţi armeni gherleni stabiliţi în Ungaria, dar şi în Canada. Desigur, din program nu va lipsi obişnuita masă comună, unde, alături de specialităţile culinare locale se va servi şi  gustoasa supă de hurut.

Szekely Csaba

  •  
  •