Szekely Csaba

GHERLA / Exponate armenești la Târgul de produse locale

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

         După o vară „secetoasă”  în domeniul cultural-artistic în municipiul Gherla  a avut loc cu respectarea măsurilor de protecție impuse de pandemie prima manifestare de amploare în aer liber.  Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene a organizat  evenimentul „Specific de pe Plaiuri Someșene”, al cărui scop a fost promovarea producătorilor locali de alimente și a meșteșugarilor și artiștilor. Activitatea s-a desfășurat  în incinta locației unde își are sediul și Asociația Adventure Academy. Programul manifestării a debutat la orele amiezii și a durat  până la orele 20:00.

Printre participanții prezenți  s-a aflat și armeanca Molnár Anna, care a expus pe lângă lucrări de artizanat tradiționale armenești și cunoscuta specialitate locală, hurutul. De asemenea de pe taraba artistei Molnár Anna nu au lipsit nici  frumoasele lucrări de ceramică cu motive armenești. A fost prezentă cu podoabe și bijuterii tradiționale comunității locale  și  doamna Bartha Katalin, o cunoscută artistă de origine armeană. Exponatele armenești s-au bucurat de mare trecere în rândul vizitatorilor.

         Cu această ocazie Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene a susținut o sesiune de informare a publicului prezent, cu privire la două dintre intervențiile din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală – Intervenția #19 Frigiderul comunitar și Intervenția #20 Biblioteca de lucruri.

  Szekely Csaba 

foto https://www.facebook.com/EusuntGherla/