Szekely Csaba

GHERLA / Binecuvîntarea familiei în Catedrala armeano-catolică

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          Slujba religioasă de duminică 27 decembrie 2020 de la Catedrala Armenească din centrul municipiului Gherla a avut o semnificaţie deosebită. Cu această ocazie au fost binecuvîntate familiile prezente în frumosul lăcaş de cult, un moment emoţionant pentru cuplurile şi copiii care au ieşit în faţa preotului paroh Küsmödi Attila, care şi în predica lui a reliefat importanţa căsătoriei în viziunea creştină.

foto arhiva https://www.facebook.com/VisitGherla/photos/838226783248118

De fapt, toată liturghia a fost dedicată familiei, care joacă un rol important în viaţa socială şi creştină. Asta a scos în evidenţă şi preotul care a slujit şi care  susţine cu tărie frumuseţea şi nobleţea întemeiării unei căsnicii  bazată pe respectarea Cuvîntului lui Dumnezeu. Această temă a constituit şi esenţa predicii din weekend, marcată de atmosfera sărbătorească a Crăciunului şi a apropierii Anului Nou. Binecuvîntarea familiei constituie la fiecare sfîrşit de an un  bun prilej de a arăta dragostea şi ataşamentul copiilor faţă de părinţii lor, la Gherla fiind o tradiţie marcarea acestei zile prin binecuvîntarea preotului. Chiar şi repertoriul corului condus de Molnár Árpád a fost în ton cu semnificaţia zilei , iar în prima zi de Crăciun părinţii au cîntat alături de copii, susţinînd împreună un adevărat program muzical mult gustat de creştinii aflaţi în impozanta biserică armenească.

                      La  sfîrşitul  liturghiei duminicale preotul armenilor gherleni a anunţat programul slujbelor din perioada următoare, printre care se află şi cele oficiate de Anul Nou.

Szekely Csaba