Mihai Stepan Cazazian

Georges Képénékian  este noul primar al orașului Lyon

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu 49 voturi, pentru, din 72  Georges Képénékian, prim adjunct la Primăria orașului Lyon a fost ales Primar general. El îi succede lui Gérard Collomb, fost Primar general care a devenit  ministru. Este o mîndrie pentru comunitatea armeană mai ales că orașul  Lyon este înfrățit  cu orașul Erevan de mult timp.

Aceste alegeri încununează, de asemenea, cariera excepțională a medicului  primar Kevork, pentru comunitatea armeană, sau „ képé “ pentru lyonezi. Și-a făcut debutul alături de profesorul Marion, pionier al transplanturilor de inimi artificiale. Apoi a devenit chirurg și a devenit șeful secției de urologie în cadrul spitalului Saint Joseph Saint-Luc, unde consulta, încă, în urmă cu câțiva ani.

Pe lîngă medicină el a fost și un militant al cauzei armene, pentru recunoașterea genocidului prin care a trecut și familia sa. La 24 aprilie, el a fost, ca în fiecare an, alături de Gérard Collomb, pentru a depune o coroană de flori la memorialul din Place Antonin Poncet.

La începutul anilor 2000, Georges Képénékian, s-a implicat în acțiuni politice în cadrul Partidului Socialist. Ales în 2008, el a devenit în curând asistentul pe probleme  culturale al Primarului Gérard Collomb și apoi viceprimar în aprilie 2014.

Este căsătorit, soția sa este un medic, este tată a trei copii, și pe 3 august împlinește 68 de ani.

 

Jeanine Paloulian

Armenews.com