Redactor

George Vasilievici (1978 – 2010)

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

10 aprilie 2010 a fost o zi pe care nu o vom uita niciodată. Tînărul poet și prozator  George Vasilievici  s-a stins din viață la doar 31 de ani. Comunitatea armeană din Constanța a aflat cu mîhnire vestea tragicei dispariții și exprimă sincere condoleanțe familiei lui George.

George Vasilievici (n. 1978, la Constanța) a absolvit în 2001 Facultatea de Științe Economice, Universitatea Ovidiu, dar a renunțat la meseria de economist, dedicîndu-se literaturii.

Membru al grupului de avangardă Asalt (1999), copywriter la postul de radio MixFm și redactor șef al cotidianului Impact din Constanța (între 2000 și 2002).

Debut editorial cu volumul de versuri Gabi78 (Editura Vinea, 2001). Asociația Scriitorilor din Constanța îi acordă premiul pentru poezie în cadrul Colocviilor Tomitane (2003). Preia rubrica de poezie a revistei literare Tomis, de care s-a ocupat pînă la finalul vieții. Îi apar, în 2004, volumele de versuri Featuring (Editura Vinea) și Cerneala (Editura Pontica). Al patrulea volum de poezie are titlul O cameră cu două camere (Editura Tomis, 2006).

Din 2005, publică în foileton romanul autobiografic YOYO în revista Tomis.

Întreaga comunitate armeană din Constanța este alături de familia îndoliată.

Rămîi cu bine George.

NOI

de George Vasilievici

noi suntem mai rapizi ca pămîntul

pe care călcăm

mai iuţi ca iubirile pe care le lansăm

ajungem la destinaţie înaintea noastră

ajungem în pămînt înaintea pămîntului

în femeie înaintea iubirii

în copil înainte de mamă.