Mihai Stepan Cazazian

Garo Paylan: o zi tristă pentru creștini

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Garo Paylan, deputatul armean al partidului pro-kurd HDP (Democrat Popular), în Adunarea Națională a Turciei și-a exprimat din nou dezacordul față de autorități, după decizia președintelui turc Erdogan de a transforma bazilica bizantină Hagia Sophia din Istanbul într-o moschee.

„Zi tristă pentru creștini și pentru toți cei care cred în pluralism în Turcia. Decizia de a transforma statutul Hagiei Sophia într-o moschee va îngreuna viața pentru creștinii care trăiesc aici și pentru musulmanii din Europa. Hagia Sophia a fost simbolul bogatei noastre istorii. Cupola sa era suficient de mare pentru toată lumea ”, a scris Garo Paylan pe pagina sa de facebook.

One Response to Garo Paylan: o zi tristă pentru creștini

  1. Arpiar July 13, 2020 at 9:43 am

    In 1935 Agia Sofia devenea muzeu si tencuiala care acoperea mozaicurile crestine începe sa fie înlaturata. Cine a vizitat recent a vazut imaginea Maicii Domnului cu pruncul Iisus, precum si alte chipuri vechi de un mileniu. Dar noi stim ca islamul interzice orice imagine de om sau animal. Deci aceste mozaicuri vor disparea definitiv. Ca si statuile lui Buda din Afganistan milenare,înalte de 100 m bombardate cu tunul. Ca si khachkarurile milenare din Nahicevan .Ca si miile de biserici si manastiri din Armenia de vest.No comment