Mihai Stepan Cazazian

Garbis Zakarian, primul boxer profesionist din Turcia va avea un turneu ce-i va purta numele

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Datorită eforturilor depuse de Garo Paylan, deputatul armean din Parlamentul Turciei, primul boxer profesionist din istoria Turciei, armeanul Garbis Zakarian (născut la 2 iunie 1930 și dispărut pe 25 ianuarie 2020), poreclit „pumnii de fier” va avea un campionat de box ce-i va purta numele, scrie Gazete Duvar.

Garo Paylan și Garbis Zakarian

Pe 25 ianuarie, Garo Paylan l-a interpelat pe viceministrul turc al Sportului și Tineretului, propunând ca un turneu sportiv din Turcia să poarte numele lui Garbis Zakarian. Mehmet Mouharem Kasapoglu, ministrul Sportului și Tineretului din Turcia, a declarat într-o scrisoare către Garo Paylan că un turneu sportiv ( de box) se va numi Garbis Zakarian și că ministerul său are în vedere ca și un complex sportiv să poarte numele lui Garbis Zakarian.

„Sunt bucuros că, după o lungă carieră sportivă, Garbis Zakaria, care a fost victima discriminărilor, are astăzi onoarea de a avea un turneu sportiv ce va purta numele său. Realizările boxerului nostru nu au fost apreciate la corecta lor valoarea, când era în viață și, în prezent, avem în vedere aducerea memoriei sale la viață pentru generațiile tinere, numind Garbis Zakarian un complex sportiv “, a declarat Garo Paylan .