Mihai Stepan Cazazian

GALAȚI / Sfințirea icoanei Sfântului Grigore din Nareg

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_20151004_130856

Duminica 4 octombrie Biserica Armeana din Galati a fost în sarbatoare. Armeni din Constanta, Bacau, Roman,Tg.Ocna sau alaturat galatenilor pentru a participa la slujba savâșita de IPS Episcop Datev Hagopian Întaistatatorul Bisericii Armene din Romania. Ne-am simtit din nou o mare familie, spiritul armenesc strabatand inimile tuturor participantilor.

IMG_20151004_111201

A fost ca pe vremuri cand comunitatea din Galati era mai  numeroasa si biserica era plina duminică de duminică. Reintalnirea cu oaspetii nostri din tara a fost un bun prilej de a comunica,de a ne imapartasi experientele ,bucuriile si necazurile dar si de a stabili noi căi de colaborare pentru  viitor. Indemnul IPS Datev la unitate ,iubire de Dumnezeu , credinta in valorile si învătăturile bisericii au rasunat cu putere în micuta si cocheta biserica de la Dunarea de Jos. Un moment plin de incarcatura emotionala a fost sfintirea icoanei sfantului Grigore din Nareg ,donatia dlui Bedros Aharonian făcuta bisericii din Galati in memoria parintilor sai Maria si Haciadur.In continuare oaspetii si inaltul prelat au participat la sfintirea muzeului comunitatii armene din Galati. Sau rostit cuvinte frumoase,de multumire dar si de indemn la munca sustinuta in continuare.

IMG_20151004_134602

IMG_20151004_135717

Pecizam ca muzeul si cladirea in care se afla acesta au fost renovate complet printr-un efort deosebit. S-a inceput in 2007 cand preot paroh era Radu Holca iar presedinte dl Bedros Aharonian si s-a finalizat in 2015 cand preot paroh este Sorin Mandalian si presedinte dl. ing. Eduart Kevorchian. O munca plina de obstacole si neajunsuri pe care comitetul parohial  le-a depasit prin perseverenta si lucru in echipă, sacrificand timpul liber intr un scop nobil. O cladire veche de peste 90 de ani ,reprezentativa pt armenii din Galati ,a fost redata orasului ca un semn de pretuire pentru autoritatile locale aflate mereu alaturi de minoritatile nationale. O agapa frateasca a incheiat evenimentul.

Comitetul Parohial