Arhiepiscopia Armeana

GALAȚI | Hramul bisericii armene Sfânta Maria

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

A fost sărbătoare iar pentru armenii din Galați prilejuită de slujba de Hram . PS Episcop Datev Hagopian ajutat de preotul Oshakan Khachatryan și diaconul Vahe Hovakimyan au săvârșit slujba sfintei liturughii în cocheta biserică din Galați.  Ca in fiecare an biserica s-a umplut de credincioși armeni dar și prieteni români care au asistat cu smerenie la eveniment. Glasul PS Datev a înălțat rugăciunea către Dumnezeu făcându-ne pe toți cei prezenți să ne simțim mai armeni și mai apărați de necazuri. Forța și intensitatea cu care s-au intonat cuvintele sfinte ne-au adus în inimi vibrația sfintei credințe. 

În cuvântul său către credincioși PS Datev ne-a îndemnat să urmăm învățătura lui Dumnezeu ,să trăim în credință și iubire de aproape și mai ales să ne rugăm ori de câte ori avem ocazia. Ne-a transmis de asemenea un cuvânt de îmbărbătare și susținere pentru activitățile desfășurate de comitetul parohial împreună cu întreaga comunitate pentru păstrarea tradițiilor armenești aici departe de patria mamă Armenia. 

A urmat o agapă unde bucuria de a avea un înalt oaspete printre noi a continuat după tradițiile și obiceiurile noastre din străbuni. 

Mulțumim Sârpazan! 

One Response to GALAȚI | Hramul bisericii armene Sfânta Maria

  1. Garabet Haciaturian September 30, 2021 at 1:34 pm

    Daca nu eram plecati,mi-ar fi facut placere sa particip la hram. Data viitoare!