Mihai Stepan Cazazian

FUNDAȚIA AZNAVOUR / O casă nouă pentru numeroasa familie Malkhasyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

După ce a trăit într-un adăpost temporar mai bine de două decenii, familia Malkhasyan, formată din nouă persoane, a primit în sfârșit un certificat de proprietate și cheia noii lor case, donate de Fundația Aznavour. Familia a petrecut ani foarte dificili, reci și întunecați, fără electricitate și încălzire într-un container  metalic. În cele din urmă s-au mutat în noul apartament spațios, lăsând în urmă amintiri grele despre cutremur și pierderea locuinței lor.

Siranush Malkhasyan avea doar 7 ani când au început să locuiască într-un container, ce se dorea a fi o locuință  temporară. Acum, tânăra de 33 de ani spune că nu a încetat niciodată să viseze că va avea o casă: „Acum, când avem propriul nostru apartament, este o  ușurare: suntem atât de fericiți și încântați și credem că putem satisface nevoile copiilor noștri, astfel încât să aibă tot ce le trebuie și o copilărie decentă. Niciodată nu ar trebui să renunți la speranță. Trebuie să privim spre viitor și să încercăm mereu să mergem mai departe, pentru că Dumnezeu este mare și există oameni cu adevărat generoși în lume. ”

Continuându-și misiunea de a sprijini pe cei nevoiași, Fundația Aznavour și un donator anonim au oferit o casă nouă familiei Malkhasyan. „Visurile, obiectivele și aspirațiile noastre sunt adesea legate de calitatea vieții pe care o avem. (…) Fundația Aznavour este încântată să sprijine încă o familie în călătoria lor către un viitor mai bun. A sta alături de cei care au nevoie și a le face vocea auzită sunt valorile lui Charles Aznavour pe care le păstrăm și le răspândim ”, a declarat Kristina Aznavour, președintele Fundației Aznavour.

Fundația Aznavour le este recunoscătoare donatorilor săi pentru sprijinul continuu pentru acest proiect de relocare. Suntem deschiși să primim  noi parteneri care împărtășesc aceleași valori!

***

După cutremurul devastator din 1988, Charles Aznavour a ajuns în Armenia și a oferit ajutor umanitar persoanelor afectate de dezastru. În anii următori, a continuat să sprijine Armenia prin asociația sa „Aznavour pentru Armenia”. Ulterior, împreună cu fiul său Nicolas Aznavour, au creat Fundația Aznavour pentru a continua inițiativele începute în 1988 cu noi proiecte.

Începând cu anul 2018, Fundația Aznavour a lansat un program de relocare pentru familiile care încă locuiesc în adăposturi temporare din Gyumri, oferind locuințe decente pentru aproape o sută de persoane. Mulți donatori din Armenia și din străinătate, care s-au alăturat misiunii lui Charles Aznavour, au contribuit la implementarea proiectului și suntem recunoscători pentru sprijinul acordat!

Fundația Aznavour va continua să deruleze programe sociale, culturale, educaționale și de altă natură, care să încurajeze tinerii să trăiască în propria țară și să lucreze pentru bunăstarea sa.

Comunicat de presă din partea Fundației Aznavour