Mihai Stepan Cazazian

FUNDAȚIA AZNAVOUR / 120 de tone de ajutoare umanitare distribuite în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Peste 60 de tone de ajutor umanitar au fost deja livrate în Armenia cu 4 avioane umanitare închiriate de Centrul de Criză și Sprijin al Ministerului Francez al Afacerilor Externe în urma deciziei președintelui Republicii. 40 de tone din acest ajutor au fost colectate de Fundația Aznavour datorită unității, solidarității și muncii grele a 50 de organizații și a sutelor de voluntari. Cu 18 puncte de colectare desfășurate în Franța și Elveția, 11 lanțuri de distribuție pe întreg teritoriul armean și Nagorno-Karabakh, 12.000 de refugiați au beneficiat de necesități de bază.

Pe 12 noiembrie, președintele Emmanuel Macron a primit la Palatul Élysée personalități și organizații umanitare din comunitatea armeană pentru a afirma sprijinul Franței pentru Armenia și Arțakh după anunțarea încetării focului.

Următoarele organizații umanitare au participat la această întâlnire: Fondul Armean al Franței (reprezentat de Bedros Terzian, președintele fondului); Fundația Aznavour (reprezentată de Kristina Aznavour, CEO al Fundației) și Uniunea Generală de Binefacere Armeană (UGAB) Franța (reprezentată de Nadia Gortzounian, președinta Uniunii). La întâlnire au participat, de asemenea, Youri Djorkaeff, Nicolas Aznavour, André Manoukian, Stéphane Hasanish și Anouche Dzagoyan.

Primul avion de marfă închiriat de Ministerul Europei și Afacerilor Externe a ajuns la Erevan pe 22 noiembrie. Transporta diverse donații de la autoritățile franceze: echipamente medicale de urgență și, în special, o stație medicală mobilă pentru îngrijirea a 500 de persoane, precum și pături și truse de igienă pentru a fi distribuite persoanelor afectate de conflict.

La 27 noiembrie, un al doilea avion de ajutor umanitar a sosit în Armenia, cu o delegație reprezentată de Jean-Baptiste Lemoyne, secretarul de stat al Franței, Eric Chevallier, directorul Centrului de Criză și Sprijin , Kristina Aznavour, CEO al Fundației Aznavour, Youri și Denis Djorkaeff, Stéphane Hasbanian, echipa „Electriciens sans frontières”, jurnaliști francezi și alți delegați. Acest zbor închiriat de Ministerul Europei și Afacerilor Externe, a transportat donații colectate de Fundația Aznavour și încărcături umanitare furnizate de organizații de caritate și fundații corporative.

Pe 11 decembrie, cel de-al treilea avion a aterizat în Armenia, aducând echipamente de ajutor umanitar (scaune cu rotile, brancarde, echipament medical, măști, medicamente, truse de tratament, îmbrăcăminte) colectate de Fundația Aznavour din Franța și Elveția. ; truse de igienă și pilote încredințate de Fundația Véolia Fundației Aznavour pentru distribuire; precum și rechizite școlare de la UNICEF primite de reprezentanța lor în Armenia.

La 18 decembrie, cel de-al 4-lea zbor de ajutor umanitar a aterizat la Erevan, transportând mărfuri de la Fundația Aznavour (scaune cu rotile, haine de iarnă, medicamente) și alte asociații armenești.

Următorul avion umanitar către Armenia a fost programat pentru 5 ianuarie 2021, transportând la bord îmbrăcăminte de protecție civilă, îmbrăcăminte pentru copii și articole medicale.

Pe lângă ajutorul umanitar trimis cu avionul, Fundația Aznavour a colectat peste 80 de tone de material suplimentar. Această marfă va fi transportată în Armenia pe mare și pe uscat la începutul anului 2021. În total, Fundația Aznavour, împreună cu partenerii săi, va colecta și distribui peste 120 de tone de material umanitar ca parte a acestei operațiuni.

din comunicatul Fundației Aznavour