Simona Paula Dobrescu

FRUMUSEȚEA este în OCHII și în privirea celor care o văd

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În toamna acestui an câteva dintre cele mai importante cotidiane italiene, cum ar fi de exemplu: Il Messaggero, La Repubblica și Il Corriere della Sera, au publicat diverse fotografii și comentarii, după ce numele modelei Armine Harutynyan, de origină armeană, a apărut  pe  lista celor 100 de femei, indicate de Gucci (Casa de modă italiană, activă  în sectoarele modei de nivel înalt și a obiectelor de lux) ca fiind, cele mai frumoase și cele mai sexy creaturi feminine din lume.

Armine a fost prezentă la parada modei de  anul trecut, care a avut loc în septembrie  la Milano, Fashion Week, revenind în Italia,  cu ocazia prezentarii împreună cu alte modele,  a colecției de  primăvară-vară 2020.

Deși mulți o consideră urâtă, de o altă părere este însă Alessandro Michele, actualul director creativ de la Gucci, unul dintre cei mai influenți stiliști la nivel mondial. El explică că Armine a fost aleasă, tocmai pentru că nu este un top model, nu are un corp “artificial” și nu reprezintă o imagine “falsă”de frumusețe.

La fel gândește și renumitul fotograf italian Oliviero Toscani care declară că Armine Harutynyan este o  frumusețe” revoluționară”, o tânără a cărei figură exprimă o deosebită formă de  inteligență.

De ani de zile, atât Gucci, cât și Oliviero Toscani, sunt în căutarea unor astfel de persoane, dotate cu o puternică personalitate,  cu carismă și bine
pregătite din punct de vedere intelectual, pe care încearcă să le valorifice, reușind  pe deplin și fără să țină cont, de modele trecătoare, care impun alte “clișee”.

Simona Paula Dobrescu

P. S. Aceste rânduri le-am scris mai de mult, dar nu le-am trimis la vremea respectivă la redacția Ararat, dintr-un simplu motiv: respect pentru dramatica situație din Nagorno Karabakh!