Mihai Stepan Cazazian

FRANȚA / Anouch Toranian a fost aleasă adjunct al primarului Parisului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Anouch Toranian, candidat la alegerile municipale a fost aleasă adjunct al primarului Parisului, responsabilă cu  viața comunității și participarea cetățenilor la dezbaterea publică. Ea a fost cap de listă la consilieri, în arondismentul 15, pe lista Annei Hidalgo, care a obținut un nou mandat de primar al Parisului.

Născută la Paris în 1991, Anouch Toranian deține licență în drept public și relații internaționale la Universitatea Panthéon-Assas și un masterat în administrație publică la Institutul de Studii Politice din Paris. Și-a început cariera profesională în diverse administrații publice și la Ministerul de Externe. În 2018 a fost numită director executiv al sucursalei franceze a Uniunii Generale Armene de Binefacere (UGAB).

Originea armeană a tatălui său a încurajat-o să se implice, în adolescență, în diferite asociații culturale, politice și umanitare armenești din Paris, noile sale responsabilități fiind o continuare a primelor sale angajamente civice.

În paralel cu viața profesională, Anouch Toranian decide să se înscrie în asociația Paris en Commun din arondismentul 15, care o propune să fie prima pe lista la alegerile municipale din 2020.

Anouch Toranian devine astfel primul reprezentant ales, de origine armeană, la acest nivel de responsabilitate în capitala Franței.