Mihai Stepan Cazazian

Fotografiile lui Hrair Hawk Khatcherian…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

…vor fi expuse în cadrul Festivalului Strada Armenească

 

Hrair Hawk Khatcherian s-a născut în Liban în 1961. În anul 1984 se mută în Canada, iar în 1988, participă activ la diverse activități ale diasporei armene legate de Mișcarea Artsakh (Nagorno Karabakh). În acest moment, Hrair devine profund conștient de rădăcinile sale, de originea sa și de identitatea națională armeană. Hrair trăiește numai pentru valorile și reperele fundamentale ale lumii armene.
De mai bine de două decenii, Hrair este prezent în expoziții, conferințe și ține prelegeri legate de fotografie pe tot globul, promovând Artsakhul, Armenia și Yergirul care reprezintă inima teritoriului istoric al armenilor, transformându-le într-o realitate accesibilă tuturor. Fotografiile lui au apărut în numeroase reviste, ziare, cărți și publicații. A urcat pe vârful muntelui Ararat, simbolul sacru al armenilor, în acel loc mitic reînnoindu-și solemn angajamentul și jurământul pentru a-și continua munca de promovare a valorilor armene.
Până în prezent, Hrair Hawk Khatcherian a publicat următoarele cărți: “Artsakh: A Photographic Journey” (1997), “Karabakh: 100 Pictures” (2002), “Yergir” (2005), “Flying Hye” (2005) și “Armenian Ornamental Art” (2010, în colaborare cu Armen Kyurkchyan). De asemenea, în anul 2011 a publicat cartea “YERGIR”, în 2012 “Armenian Ornamental Script”, în anul 2013 “One Church One Nation”, în 2015, cartea “100 (1915-2015)”, în 2016, “Armenian Block Printed fabric” și “Khatchkar”.

El s-a aflat în România, în cursul lunii mai, împreună cu istoricul Claude Mutafian  pentru documentare în vederea realizării unui album despre armenii din România. 

extras de pe facebook/Andreea Tănase