Mihai Stepan Cazazian

FOTBAL / ROMÂNIA – ARMENIA 1-0

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

România s-a impus greu în disputa cu Armenia de pe Arena Națională, scor 1-0, printr-un gol marcat de Maxim în minutele de prelungire ale meciului.

România a ratat o primă ocazie importantă în minutul 9, când Mkhitaryan a trimis o pasă greșită la mijlocul terenul, iar tricolorii au plecat pe contraatac, însă Bogdan Stancu a trimis pe lângă poartă, de la marginea careului. Armenii au răspuns prin Barseghyan, care i-a depășit pe Toșca și Benzar, dar Tătărușanu a intervenit excelent și a respins din poziție de unu la unu cu atacantul armean.

Cu cinci minute înainte de pauză, Florin Andone a trimis mingea în poartă printr-o execuție spectaculoasă cu cășcâiul, dar golul a fosta nulat corect pentru ofsaid. În minutul 53, Voskanyan a comis henț în propriul careu, iar centralul Ivan Bebek a arătat punctul de la 11 metri și l-a eliminat pe armean, pentru cumul de cartonașe galbene. Penalty-ul executat de Bogdan Stancu a fost însă apărat de Meliksetyan.

În minutul 66, Andone a ratat incredibil din câțiva metri. Benzar a centrat în fața porții de pe partea dreaptă, dar Florin Andone a fost blocat în ultimul moment de Yedigaryan. Intrat în minutul 81, la prima atingere a mingii, Alex Maxim a trimis în poartă, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid! Mijlocașul lui Mainz a împins în plasă un balon șutat de Benzar, aflat în poziție regulamentară. Mingea părea să fie oricum pe spațiul porții.

Maxim a marcat golul victoriei în prelungiri, printr-o deviere cu călcâiul, din câțiva metri, după o centrare excelentă a lui Benzar!

dupa http://www.gsp.ro