Mihai Stepan Cazazian

FOTBAL / Henrikh Mkhitaryan nu va juca în finala Europa League de la Baku

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Clubul de fotbal Arsenal a anunțat că mijlocașul Henrikh Mkhitaryan nu va călători în Azerbaidjan împreună cu colegii săi pentru finala Ligii Europa, care are loc împotriva altei echipe din Londra, Chelsea.

Participarea lui Mkhitaryan la meciul din 29 mai de la Baku a fost pusă sub semnul întrebării fiind legată de securitatea fotbalistului armean și de politica guvernului azer care interzice armenilor să viziteze țara.

“Suntem foarte dezamăgiți să anunțăm că Henrikh Mkhitaryan nu va călători cu echipa pentru finala Ligii Europa împotriva lui Chelsea”, se spune în comunicatul clubului Arsenal.

”Am analizat toate variantele pentru ca Mkhitaryan să facă parte din echipa care se va deplasa la Baku, însă după discuţii cu jucătorul şi cu familia acestuia, s-a decis că cea mai bună soluţie ar fi ca el să nu joace în această finală. Am trimis şi la UEFA o scrisoare în care ne-am exprimat preocuparea pentru această situaţie apărută, mai ales că Mkhitaryan era component de bază al formaţiei” , se spune în comunicatul de presă.

“Suntem, de asemenea, dezamăgiți de faptul că un jucător trebuie să rateze o finală europeană în astfel de circumstanţe, având în vedere că un astfel de eveniment apare destul de rar în cariera unui fotbalist “, se mai spune în comunicat.

Mkhitaryan, care este și căpitanul echipei naționale de fotbal a Armeniei, a confirmat această “decizie dificilă” pe pagina sa de Facebook. “Având în vedere toate opțiunile actuale, am ajuns la concluzia că ar fi mai bine pentru mine să nu plec cu echipa la finala Ligii Europa. Astfel de meciuri nu sunt frecvente pentru fotbalisti și este într-adevăr în detrimentul meu să nu particip. Voi sprijini pe coechipierii mei. Întoarceți-vă cu cupa »”, a scris el.

În vârstă de 30 de ani, cel mai popular fotbalist al Armeniei a jucat deja pentru alte două mari cluburi europene, Manchester United și Borussia Dortmund .