Mihai Stepan Cazazian

FOTBAL / Echipa FC Alashkert este adversara FCSB din turul doi preliminar al Europa League

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

FCSB şi-a aflat adversara din turul doi preliminar al Europa League: FC Alashkert din Armenia care este în acest moment echipa numărul unu în țara sa. A cucerit titlul în sezoanele 2015–16, 2016–17 şi 2017–18 şi Cupa în 2018-2019.

După 3-1 în tur, cu FK Makedonija Skopje, Alashkert nu a avut vreo emoţie pentru calificare în Macedonia, impunându-se cu 3-0. A deschis scorul prin Nenadovic încă din minutul 21 şi a pecetluit soarta calificării. Mai mult, oaspeţii au mai punctat de două ori: prin Galvao, în minutul 68 şi prin Voskanyan, cu un sfert de oră înainte de final.

Antrenată de Abraham Khashmanyan, are un lot în valoare de 5,73 milioane de euro. Cel mai valoros jucător al echipei e fundaşul dreapta brazilian Tiago Cameta, evaluat de transfermarkt.de la 500.000 de euro.

Golgheterul echipei din sezonul trecut a fost un fundaş, Artak Yedigaryan. Acesta execută majoritatea fazelor fixe şi a reuşit 12 goluri în 27 de meciuri.

Partida tur dintre Alashkert şi FCSB  va avea loc în Armenia, pe 25 iulie urmând ca meciul retur să se desfăşoare la București pe 1 august.