Elena Chobanyan

Forțele negative se lovesc de “sticla” lui Hraciuhi Utmazian și se întorc înapoi !

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

2O adiere ușoară de vânt a deschis foile revistei și s-au arătat paginile și fotografiile colorate. Dar cine le ilustrează și pregătește, vom afla împreună.

 

INTERVIU:

Autor: Recitator, redactor, realizator… care este adevărata  Hraciuhi Utmazian? 

Hraciuhi: În realitate, sunt greu de separat cele trei profesii. Deja sunt trei ani de când sunt redactor-șef al revistei Cosmopolitan. Este într-adevăr o fericire, să te poți regăsi în trei medii, unde ai posibilitatea să te exprimi, să dai ceva spectatorilor, publicului și cititorilor.

 Autor: Ai urmat Facultatea de relații internaționale, cum de ai devenit redactor-șef?

Hraciuhi: Nu m-am gândit că voi continua într-o zi meseria bunicului meu, devenind redactor-șef al revistei Cosmopolitan. Deși, înainte, în afară de realizator, am lucrat 10 ani ca redactor la diverse televiziuni. Deci munca cu textul nu-mi era ceva nou, însă a deveni redactor-șef al brand-ului internațional Cosmopolitan, în Armenia, desigur, a fost o încercare pentru mine.

Autor: Cu ce se va ocupa Hraciuhi în viitor? Vei renunța la profesiile  din prezent?

Hraciuhi: Prefer să trăiesc în ziua de azi, ca mâine să privesc cu zâmbet înapoi. Nu știi ce se va întâmpla mâine.  În prezent mă simt foarte bine, dar niciodată nu spun niciodată. Dacă voi fi pusă în fața unor noi provocări și voi considera că le pot face față voi accepta fără ezitare.

Autor: Reușești să citești și să corectezi toate articolele?

Hraciuhi: Da, sunt obligată s-o fac. Deși uneori îmi este greu, căci mă ocup și de alte programe, întâlniri, etc… Lucrez cel puțin opt ore pe zi. Îmi place tot ce fac, dar, mărturisesc, că uneori obosesc și eu.

Autor: De ce nu mai există emisiunea TV Cosmic Show, care s-a transmis timp de un an și jumătate? Care a fost cauza întreruperii acesteia?

Hraciuhi: În acest moment emisiunea se difuzează pe net, o puteți viziona pe youtube. De fapt eu am decis s-o opresc, căci nu-mi place să fiu mereu în ochii telespectatorilor. Acest lucru îi poate obosi. Să vedem când o vom relua sau vom face alte programe de TV. Am multe lucruri de făcut, dar spre fericirea mea am o echipă foarte bună, care mă susține ori de câte ori am nevoie.

Autor: Iei în seamă părerea celor din jur? Ai menționat odată, că nu-ți pasă de părerea altora.

Hraciuhi: Mă bucur, că mi-ai pus această întrebare. În realitate, a fost răstălmăcită o  emisiunea de-a mea. Era vorba despre episodul cu tocurile înalte de care unul din invitații mei în emisiune, Arthur Zakarian, a spus că îi place când femeia poartă tocuri înalte. Eu i-am răspuns, că dacă voi fi obosită, nu le voi încălța niciodată și nu-mi va păsa ce gîndesc bărbații, despre mine… Imediat după aceasta s-a răspândit pe internet, că lui Hraciuhi nu-i pasă de opinia publicului. La un moment dat doream să dau un răspuns acelor care au scris, însă am înțeles, că este o pierdere de timp. Dacă îmi este indiferentă părerea celor din jur, nu aș fi atât de meticuloasă în munca mea. Respect cititorii, spectatorii și publicul meu. De fapt, ceea ce facem noi, facem pentru alții,  doar iubirea oamenilor din jur ne dă nume, recunoaștere și stimă.

Autor: Ce te inspiră?

Hraciuhi: Persoanele cu lacrimi în ochi, aplauzele, suspinul sau tăcerea, răspunsurile, părerile cititorilor, mesajul unui bunic sau unei bunici, copiii etc. Nu aș putea să lucrez altfel.

Autor: Ce atitudine ai față de aroganța oamenilor?

Hraciuhi: Pur și simplu nu reacționez. Încrederea este ceva, dar îngâmfarea este cu totul altceva. Aroganța o leg de lipsa intelectului, goliciunea umană. Pentru mine o persoană sigură pe ea nu este periculoasă așa cum este, o persoana fără încredere în ea.

Autor: Dar bărbații pot să se sperie de femeile puternice și sigure pe ele.

Hraciuhi: Bărbații slabi pot să se sperie de multe lucruri…

Autor: În paginile revistei reflectați de asemenea despre pericolele traficului de persoane. Așa-i?

Hraciuhi: Da, scriem despre femei. De aceea considerăm important să le informăm despre violența în familie, traficul de persoane, problemele de sănătate. Cu această ocazie organizăm diverse întâlniri la Erevan și în alte orașe. Vreau ca femeia să devină mai puternică, mai sigură pe ea. Armeanca este în realitate puternică, dar nu prea are încredere în ea. Tocmai de aceea încercăm să-i redăm această încredere, stimă de sine. Haideți să fim sincere și să spunem că femeile sunt în avantaj, față de bărbați !

Autor: Începând de la mame..

Hraciuhi: Exact. Însă dacă bărbații vor asculta și citi mai mult despre partenerele lor, vom avea mai mult succes. Femeia trebuie să aibă drepturi, căci ele sunt expuse la violență.

Autor: Pentru că ești rac ca semn zodiacal, cum stai cu sensibilitatea?

Hraciuhi: Este destul de greu. Uneori mi se pare că umblu fără piele ¡ Cu toate acestea încerc, pe cât se poate, să mă pun într-o «sticlă», nelăsând forțele negative să mă atingă. În realitate văd cum se lovesc acestea de sticla mea și se întoarc înapoi. Așa măcar pot să mă apăr. Trebuie să lucrăm pentru noi înșine, pentru că alții n-o să o facă în locul nostru.

Elena Ciobanyan

 

***                 Hraciuhi Utmazian s-a născut la 26 iunie, 1986 la Erevan. Este nepoata realizatoarei Hraciuhi Ginanian și fiica actorului Arthur Utmazian. Între 2003-2009 a studiat la facultatea de relații internaționale a Universității de stat din Erevan, în 2004-2009 a lucrat la televiziunea  Nor Alik,  după aceea la Ararat ca realizator și redactor. Între 2009-10 a lucrat la televiziunea ATV ca redactor, realizator și responsabil cu de relații intenaționale, iar din 2010 este redactor-șef al revistei Cosmopolitan  Armenia.