proiectul EyeCare a fost finalizat

Share

Fondul Armenia finalizeaza  proiectul EyeCare pentru 21 de comunități
în Regiunea Armenia Shirak

Peste 1.100 de copii și adulti au beneficiat de examene la ochi și ochelari pe baza de prescriptie medicala

Yerevan, 21 august, 2012 – Fondul Armenia, în colaborare cu Asociția medicilor de origine armeana din Franta , a finalizat un proiect de mare anvergură intitulat EyeCare pentru 21 de comunități rurale din Ashotsk, o zonă în regiunea Shirak a Armeniei.

În cadrul proiectului, care a fost efectuat in perioada  12-17 august, prin clinici mobile, 262 de copii de vârstă preșcolară și școlară au beneficiat de  examene la  ochi și ochelari pe baza de prescriptie medicala. Teste cuprinzătoare au fost administrate de către oftalmologi de la Asociația medicilor de origine armeana din Franta folosind echipamente oftalmologice avansate și instrumente. Ochelarii pe baza de prescriptie medicala au fost produsi la fața locului și  montati de către echipe de tehnicieni care au însoțit  medicii oftalmologi .

Părinții pacienților din întreaga regiune Ashotsk au vorbit despre necesitatea critica de examinare oftalmologica în comunităților lor și au avut cuvinte de laudă pentru eficiența și utilitatea proiectului. “Acest lucru a fost o experienta minunata,” a comentat un părinte. “Copiii noștri au fost examinati la ochi chiar aici, în sat, iar apoi le-au fost prescrisi  ochelari pe baza de prescriptie medicala.”

De inițiativa au beneficiat, de asemenea, un număr mare de adulti din zonă. Pe baza controlului preliminar realizat de asistente medicale din satele Ashotsk, 861 de adulti  au fost  examinati la ochi si au primit ochelari pe baza de prescriptie medicala.