O nouă şcoală

Share

 Cu sprijinul comunitătii armene din Franţa, Fondul Armenia construieşte o şcoală în satul Ashotsk din Armenia.

Erevan, 15 septembrie 2011 – Fondul Armenia a început construirea unei şcoli în Ashotsk, un sat în regiunea Shirak a Armeniei. Proiectul este sponsorizat de filiala  franceză a fondului.

Campusul viitoarei şcoli va consta din patru aripi: două clădiri pentru săli de clasă şi birouri administrative, o sală de gimnastică şi o structură care va servi drept sală de evenimente. Complexul va cuprinde, de asemenea, un loc de joacă de mărime considerabilă. Proiectată  pentru a găzdui până la 360 de elevi, şcoala va fi echipată cu încălzire centrală şi aer condiţionat.

Cu terasamentul finalizat şi fundaţiile turnate, în prezent echipele lucrează la structura de rezistenţă  din beton armat .

Şcoala existentă a fost construită  în anii 1970, atunci când Ashotsk a fost un centru industrial. În consecinţă, oraşul s-a lăudat un timp cu un campus de 5.000 de metri pătraţi, suficient de mare pentru peste 1.000 de elevi. În ultima perioadă,  însă, populaţia din Ashotsk a scăzut iar campusul , care nu dispune de încălzire centrală, s-a deteriorat . Astăzi, tineretul studios din Ashotsk se situează la mai puţin de 300 de persoane.

“Educaţia a fost întotdeauna o prioritate pentru Ashotsk”, a declarat Hamik Khachatryan, directorul şcolii. “Ca regulă, aproximativ 90 la sută din absolvenţii noştri îşi continuă studiile la colegii şi universităţi în Gyumri sau Erevan. Sunt încrezător că cifra va creşte numai după construirea şcolii noastre noi, cu facilitaţi moderne “.
“Cu sprijinul nostru continuu pentru construcţia de  şcoli şi a proiectelor de renovare, în toate regiunile de Armenia şi Artsakh, sperăm sa ajutăm la pregătirea unei generaţii foarte educate, căreia îi va fi încredinţată dezvoltarea în continuare a patriei noastre”, a declarat Ara Vardanyan, directorul executiv  al  Fondului Armenia.