Numire director

Share

Fondul Armenia are un birou la Bucureşti …simplul fapt de a dona, indiferent de sumă, ne apropie mai mult de Armenia…

Fondul Armenia este una dintre cele mai importante organizaţii armeneşti care au ca scop strîngerea de fonduri pentru diferite proiecte în derulare în Armenia şi Karabagh.

În România activitatea fondului nu a avut un caracter oficial deşi este numit un reprezentant în persoana domnului Garabet (Garo) Haciaturian ( în fotografie)care de cca. doi ani coordonează programele acestei organizaţii. Astfel într-o primă etapă s-au strîns 3000 dolari care au fost folosiţi pentru dotarea cu calculatoare a unie şcoli din Erevan iar anul trecut, în toamnă, comunitatea armeană din România a fost mobilizată să participe la Teledonul din 25 noiembrie organizat sub deviza Apa este viaţa. În urma donaţiilor primite din România s-au strîns cca. 15. 000 de dolari care vor fi folosiţi, alături de restul sumei colectate din întreaga lume, la proiecte vizînd realizarea unor reţele de apă potabilă în Karabagh.

 

 

¤ ¤ ¤

La sfîrşitul acestei luni s-a aflat în România, pentru cîteva zile, domnul Hrach Hovhannisyan (vezi foto), consilier al directorului executiv al Fondului Armenia. Domnia sa a avut întîlniri cu conducerea UAR, cu reprezentanţi ai Bisericii Armene din România şi ai Ambasadei Armeniei şi s-a întîlnit cu Garo Haciaturian care a fost numit oficial reprezentant al biroului Fondului Armenia în România. De asemenea a efectuat o vizită de documentare la Constanţa unde s-a întîlnit cu membri ai comunităţii armene.

Domnul Hovhannisyan  ne-a spus că: “Simplul fapt de a dona, indiferent de sumă, ne apropie mai mult de Armenia. De altfel fiecare persoană care donează poate verifica la reprezentanţii fondului ce s-a făcut cu banii trimişi. În ultimii doi ani banii strînşi au fost direcţionaţi în construcţii şi în asigurarea unei reţele de conducte spre zonele lipsite de apă potabilă.  În 18 ani de activitate Fondul Armenia a strîns 215 milioane dolari şi s-au construit 500 km de drumuri ca de exemplu şoseaua Goris-Stepanakert, una dintre cele mai importante căi de acces rutier între Armenia şi Karabagh. Dacă pînă la construirea şoselei erau necesare 6 ore cu maşina acum drumul se poate parcurge într-o oră. De asemenea au fost construite 235 de şcoli şi grădiniţe şi 35 de spitale şi policlinici. „

„Prin această vizită întreprinsă la Bucureşti – ne-a declarat domnul Hovhannisyan –  am dorit ca în planul nostru să fie inclusă şi România, să avem un reprezentant aici şi, prin aceasta, să avem o legătură mai strînsă între Armenia şi armenii din România. Este prima ţară din zona balcanilor unde deschidem un birou urmînd  să extindem activitatea şi în alte ţări din regiune.