Donaţie

Share

Cu o donaţie de aproape  2 milioane de dolari din partea filantropului Samvel Karapetyan, Fondul Armenia construieşte sistemul de apă potabilă în localitatea Martuni

Erevan, 07 iunie 2011 –  Datorită  sprijinului financiar extraordinar acordat de Samvel Karapetyan, preşedinte al Tashir Group of Companies, membru  în Consiliul de Administratie al Fondului Armenia, fondul construieşte în prezent un sistem extrem de aşteptat de alimentare cu apă potabilă, în oraşul Martuni, Artsakh. Prima fază a proiectului va fi finalizată până la sfârşitul acestui an,când  aproape două treimi din locuitori vor avea acces non-stop la apă. Alimentarea cu apă a  întregului oras va fi realizată odată cu încheierea  urmatoarelor 2 faze ale  planului .

Alimentarea cu apă a  oraşului Martuni este al doilea mare proiect de infrastructură în Artsakh care urmează să fie realizat în principal prin susţinerea de către Samvel Karapetyan şi a Companiei Karapetyan Brothers. Primul proiect de acest tip, de asemenea, în curs de desfăşurare, este construcţia reţelei de apă  a oraşului Shushi , finanţat de industriaşii  armeni din Rusia. Partea leului din contribuţiile lor, în valoare totală de aproximativ 1 milion de USD, a fost furnizată de Samvel Karapetyan.

Generozitatea lui Samvel Karapetyan faţă de Fond a fost prima dată manifestată în 2008 când din cei 35 milioane dolari anunţati  la încheierea teledonului anual  15 milioane de dolari a fost  contribuţia lui Karapetyan.

Un alt dar al lui Karapetyan pentru Artsakh care devine tot mai palpabil este noul Spitalul Regional de Stepanakert. La finalizarea  proiectului spitalul va  îmbunătăţi asistenţa medicală a  populaţiei din Stepanakert şi împrejurimi.

Karapetyan a participat activ în beneficiul fondului la Gala anuala de la Moscova, care a avut loc la invitaţia Preşedintelui Republicii Armenia. Karapetyan a participat la Gala de la  Moscova nu numai ca un binefăcător, ci şi ca un vizionar şi un industriaş care admiră misiunea fondului pan-armean şi care furnizează atât asistenţă financiară cât şi organizaţională Fondului.

În 2009 consiliul de administraţie al Fondului l-a ales în unanimitate pe Samvel Karapetyan ca membru al consiliului de administraţie şi reprezentan al Federaţiei Ruse, în semn de recunoaştere ale serviciilor  filantropice remarcabile. Karapetyan, de asemenea, a fost numit membru de onoare al fondului, un titlu conferit binefăcătorilor care au donat un milion dolari sau mai mult.

“Fără îndoială Samvel Karapetyan a avut un rol important  în istoria recentă a Fondului”, a declarat directorul executiv Ara Vardanyan. “Nu este un secret faptul că, în termeni de contribuţii majore la fond, comunitatea armeană din Rusia a condus  în ultimii doi ani. Dezvoltarea comunităţii ca atare este strâns legată de  Samvel Karapetyan, al cărui altruism excepţional a servit drept un exemplu pentru numeroşi oameni de afaceri armeni din Rusia. “

The Karapetyan Brothers Company cuprinde peste 200 de întreprinderi şi aproape 30.000 de persoane, dintre care mulţi sunt armeni.  Samvel Karapetyan reuşeşte să îndeplinească în mod egal rolul de director executiv, tată şi soţ devotat , un patriot exemplar, în armonie cu pulsul patriei.

Generozitatea lui Karapetyan a influenţat deja viaţa a mii de persoane. Peste puţin timp lor li se vor alătura şi cetăţenii din Martuni.