Centru Medical

Share

Fondul Armenia

Erevan, 04 octombrie 2013

 

Kachardzan Medical center (1)

Cu sprijinul financiar al filialei argentiniene (binefăcător – familia Kalciyan), Fondul Armenia construieste un centru medical în Khachardzan, un sat din regiunea Tavush din Armenia. Centru va include de asemenea, o sala de evenimente multifunctională pentru a fi utilizată de către diverse organizații ale comunității.

În prezent, echipele de construcții lucrează la finisajele de interior și exterior; deschiderea este programata pentru sfârșitul anului 2013.

Acesta este un proiect extrem de important pentru satul nostru “, a declarat primarul localitatii Khachardzan, Gagik Shahnazaryan. “Datorită inițiativei, locuitorii noștri vor putea să primească asistență medicală de calitate, la o clinică modernă , doar cazurile de urgență acută urmand să fie rezolvate de spitalul regional.”

Comentand cu privire la problemele care continuă să afecteze calitatea vietii in Khachardzan , Shahnazaryan a declarat că cel mai urgent lucru este rețeaua de apă potabilă – o problemă a comunității cu care se confrunta inca din 1990.

O mare parte din cei 400 de locuitori sunt refugiați. Ocupația principală a comunității este creșterea vitelor. Khachardzan (care înseamnă “statuia cruce”) este numită dupa numeroasele cruci de piatră istorice găsite în tot satul.