Activitate în România

Share

Armenii din România sprijină proiectele Fondului ARMENIA

 

Comunitatea armeană din România participă în anul 2010 la Teledonul organizat în data de 25 noiembrie, la Los Angeles, prin intermediul Ambasadei Armeniei la Bucureşti, al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România şi al Uniunii Armenilor din România. Acţiunile premergătoare participării la acest Teledon au avut loc pentru a sensibiliza opinia publică. În acest sens revista Ararat a postat pe pagina de net anunţuri, au fost trimise comunicate la abonaţii revistei din toată ţara, prin intermediul Bisericii, la slujbele din oraşele Bucureşti, Suceava, Constanţa, Gherla şi Dumbrăveni s-a făcut apel la credincioşi pentru a face donaţii primele sume strînse fiind din partea Preacuviosului Arhim. Datev Agopian, eparh al Bisericii Armene din România, senatorul Varujan Vosganian, preşedinte al UAR, Varujan Pambuccian, vicepreşedinte şi deputat al UAR în Parlamentul României, Prelaţii Bisericii Armene din România alţi membri ai comunităţii.
Se estimează că se vor strînge cca 15 mii de dolari din comunităţile armene din Bucureşti, Galaţi, Botoşani, Cluj, Gherla. A fost făcută o donaţie importantă, de 10.000 de dolari, dde către domnului Agop Kîrmîzian, om de afaceri,  membru marcant al comunităţii din România.

În ziua de 25 noiembrie între orele 18 pînă în dimineaţa zilei de 26 Ambasada Armeniei va fi deschisă pentru a primi donaţii din partea celor care doresc să ajute la acest proiect numit Apa este viaţa. De asemenea Clubul UAR va fi deschis în ziua de joi 25 noiembrie între orele 18-22 şi se va putea viziona, în direct, teledonul.

Informaţii despre teledon au fost anunţate şi în programele posturilor naţionale de televiziune  TVR 1 şi TVR3

Deşi în România Fondul Armenia nu are o structură organizatorică, armenii au participat deja la un proiect care a vizat dotarea cu calculatoare a unei şcoli din Armenia. Proiectul s-a materializat în colaborare cu comunitatea armeană din Argentina în anul 2009.

Sprijiniţi Fondul Armenia şi în acest proiect important !

 

Donaţie a armenilor din România şi Argentina pentru o şcoală din Erevan

 

Anul trecut, în luna iunie publicam în Ararat raportul financiar privind stîngerea  unei sume de bani din România pentru Fondul Armenia, program coordonat de Garabet Haciaturian.

În final s-au strîns 3o00 de dolari  care s-au adăugat altor 3000 de dolari, donaţi de armeni originari din România şi stabiliţi în Argentina (coordonator dl.Jorge Vartparonian – reprezentant al Fondului în Argentina)

Suma de 6000 de dolari a fost destinată să echipeze cu calculatoare şi echipamente periferice o şcoală din Erevan

Sîntem în măsură să prezentăm, în imagini, îndeplinirea acestei nobile misiuni, Şcoala Argentiniană din Erevan beneficiind de dotările respective.

Reprezentanţii Fondului au mulţumit, printr-o scrisoare domnilor Garabet Haciaturian din România şi Jorge Vartparonian – originar din România , stabilit în Argentina – pentru contribuţia lor la îndeplinirea proiectului propus.