Mihai Stepan Cazazian

Fondul Armenia -filiala România /  Comunicat de presa privind concursul pentru postul de director executiv al Fondului Armenia-traducere

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fondul Armenia are plăcerea de a anunța că la finalizarea termenului de depunere al candidaturilor pentru funcția de director executiv și anume la miezul nopții de vineri 31 august 2018, s-au  înregistrat  42 de cereri din șapte țări (Armenia, Franța, Marea Britanie, Liban, Rusia , Elveția și Statele Unite). Concurenții sunt, în general, persoane cu înaltă calificare. Numărul lor mare este un semn clar al interesului imens de a ocupa această poziție.

Aplicațiile vor fi examinate cu atenție. Juriul de selecție se va întruni luni 10 septembrie 2018 la Erevan. Juriul este alcătuit din reprezentanți ai președinților Republicii Armeniei și ai Republicii Arțakh, reprezentanți ai prim ministrului Armeniei, de membru al consiliului de administrație Albert Boghossian (Elveția) și directorul executiv interimar Bedros Terzian ( Franța), care prezidează și juriul.
După examinarea și deliberarea atentă, juriul va transmite recomandările sale președintelui Republicii Armenia, președintele Fondului Armenia, domnul Armen Sarkissian, care după ce-și va da acordul, va prezenta candidatul selectat Consiliului de Administrație pentru aprobare.
Noul director executiv al Fondului Armenia va fi apoi numit și pus în funcție.

El va avea sarcina de a reforma și consolida în continuare această organizație unică care a contribuit în mod nemijlocit la dezvoltarea socio-economică a Armeniei și a Arțakh-ului în ultimii 26 de ani.
De la înființarea sa în 1992, Fondul Armenia a implementat peste 1.100
de proiecte majore în Armenia și Arțakh și alte mii de proiecte medii și mici  cu o valoare totală de peste 350 de milioane USD. Consiliul de administrație al Fondului este compus din reprezentanți de la cel mai înalt nivel politic și religios ai autorităților din Armenia, Arțakh și Diaspora, precum și din personalitați independente deținând funcții de conducere în domeniile lor de activitate, din întreaga lume.

 

Traducere-Garabet Haciaturian,

reprezentantul național al Fondului Armenia în România

Bucuresti 3 septembrie 2018