Mihai Stepan Cazazian

FONDUL ARMENIA /

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

CONFRUNTĂRILE ARMATE S-AU OPRIT DAR URGENȚA ȘI AMPLOAREA AJUTORULUI ESTE FOARTE MARE

Reprezentanța din România

20.12.2020

Atacul armatei azere asupra Republicii Artsakh –vechi teritoriu armenesc , mai cunoscuta sub denumirea de Nagorno Karabakh, a incetat dupa 44 de zile. Bilantul victimelor si al pagubelor materiale (care cuprind elemente de infrastructura inclusiv obiective religioase si de patrimoniu )  este in curs de evaluare dar primele analize arata, si o sa ma refer doar la oameni, că este vorba de aprox. 2700 de morti și prizonieri de partea armeana, marea majoritate tineri între 20 si 22 de ani.

In aceste momente grele, mai mult decat pana acum, este nevoie sa facem front comun pentru atenuarea impactului consecintelor dramatice ale razboiului . Solidaritatea noastra este necesara pentru minimizarea șocului infrangerii iar perioada de doliu să ne intareasca în lupta pentru intoarcerea rezultatului.

Nevoile de ajutorare sunt uriase, urgente si variate fie că este vorba de răniti , fie ca este vorba despre populatia refugiata; fac un apel ca ajutoarele sa fie sub forma de bani deoarece  se pot transmite mai usor si cu ei se pot achizitiona cele necesare -soldatilor si populatiei  Artsakh-ului.

O evaluare preliminara arata ca intr-o prima faza este nevoie de : 100 milioane USD pentru refugiati, 20 de milioane USD pentru locuinte, 20 de milioane USD pentru alimente de prima necesitate, 20 de milioane USD pentru refacerea instalatiilor de apa si canalizare, 20 de milioane USD  pentru sistemul de sănătate.

Uniunea Armenilor din România, pentru a facilita contribuția dumnevoastră la ajutorarea Armeniei,  

a deschis de ceva vreme  

la Banca Română de Dezvoltare – Groupe Société Générale

un cont, în lei cu numele

FOND AJUTOR ARMENIA

Contul este : RO52BRDE441SV07587884410

trebuie să menționați că suma depusă este DONAȚIE Sumele depuse vor fi transferate ulterior către Fondul Armenia Orice suma este binevenită.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Garabet HACIATURIAN

Reprezentant național al Fondului Armenia în România