Mihai Stepan Cazazian

FONDUL ARMENIA / Comunicat de presă – Sprijin de urgență pentru armenii din Liban

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

11.09.2020

Aproximativ 412.000 dolari școlilor armene din Liban și  mass-media armeană

Fondul Armenia finalizează campania de strângere de fonduri „Asistență urgentă pentru armenii din Liban ”, care a strâns aproximativ 312.000 dolari. În timpul transferului sumei, Fundația de caritate Tashir s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri, donând 100.000 de dolari. Astfel, suma colectată este de 412.000 USD, din care 310.000 USD este distribuită proporțional profesorilor instituțiilor de învățământ care își desfășoară activitatea în Liban în 2020-2021, pentru  plata  salariului pe primul trimestru al anului universitar. Creșterea de 100.000 de dolari va fi furnizată pentru implementarea programelor educaționale. În același timp, 13.000 de dolari din banii colectați vor fi furnizați către institutiile mass-media „Ararat”, „Zartonk”, „Azdak”, „Vana Dzayn”, „Radio Sevan” care operează în Liban.

„Armenii din Liban au sprijinit întotdeauna atât patria, cât și comunitățile din diaspora cu mare devotament. Acum este momentul să acționăm. Banii strânși vor atenua unele dintre greutățile socio-economice exacerbate de bombardamentul catastrofal de la Beirut”, a declarat Haykak Arshamyan, directorul executiv al Fondului Armenia , care se află în prezent la Beirut cu misiunea de a preda personal suma.

Haykak Arshamyan a fost primit și de Catolicosul Aram I a Marii Case a Ciliciei; Înalt Preasfinția Sa a lăudat activitățile Fondului Armenia în favoarea consolidării si stabilității Armeniei și a diasporei.

Mulțumim ambasadei Republicii Armenia în Liban în persoana ambasadorului extraordinar și plenipotențiar Vahagn Atabekyan pentru sprijinul constant oferit în timpul vizitei sale.

Sprijinul Fondului Armenia pentru instituțiile de învățământ armene și mass-media armene care operează în Liban este în curs de desfășurare. A început în decembrie 2019, când criza economică s-a adâncit în țară. În total, fondul a acordat asistență de peste 600.000 de dolari în ultimele nouă luni.

Fondul Armenia își exprimă recunoștința față de toți donatorii, comunitățile armene din întreaga lume, organismele lor locale pentru sprijinul și încrederea necondiționată.
***
Misiunea Fondului Armenia este de a stabili un sistem de rețea pan-armean, al cărui obiectiv este să asigure o dezvoltare echilibrată, durabilă și interconectată a Armeniei, Artsakh-ului, precum și a comunităților armene din întreaga lume, bazate pe o identitate comună.

Arminé Tokhmakhyan

Purtătorul de cuvânt al Fondului Armenia

Traducerea și adaptarea: Garabet Haciaturian

Reprezentant național al Fondului Armenia în România