Mihai Stepan Cazazian

FONDUL ARMENIA / Comunicat de presă despre rezultatul Teledonului din 2019

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La 3 luni de la teledon, fluxul de donații continuă, totalul ajungând la 11.155.985 USD la 12 februarie 2020. De la începutul lunii decembrie, promisiunile au crescut cu 920.138 USD . Majoritatea acestor sume promise sunt deja transferate în conturile bancare ale Fondului Armenia și organizațiilor sale afiliate.

În acest sezon, un număr fără precedent de persoane a participat la strângerea de fonduri , numai din Armenia și Artsakh înregistrându-se 10.000 de persoane și organizații . Având în vedere numărul de persoane implicate în aceste organizații, rata de participare reală este mult mai mare. Aproape 25.000 de persoane din Diaspora au contribuit la Fond. Conform noii misiuni a Fondului, accentul este pus pe participare, iar numarul de participanti din acest an este foarte încurajator. Suntem recunoscători fiecărui donator. Împreună vom crea o patrie mai puternică.

În ceea ce privește donațiile online, rețeaua globală a Fondului are 5.000 de donatori online (1.550 dintre ei sunt înregistrați pe site-ul Armenia Fund, Inc. Los Angeles), cu donații totale totale de 560.000 USD. În total, aproximativ 1.938 dintre ei s-au alăturat sistemului nostru inovator de donații recurente, susținând ideea OneCupofCoffee.( n.t. este vorba despre donarea contravalorii cafelutei matinale zilnice catre Fondul Armenia).

Mai multe persoane publice atât din Armenia, cât și din Diaspora s-au alăturat donatorilor , printre care premierul Republicii Armenia, președintele si vicepreședinții Adunării Naționale a Republicii Armenia, Serge Tankian, Alexis Ohanian, Eric Esrailian, Vahe Berberian, Iveta Mukuchyan, Khoren Levonyan și alții. Sloganul celui de-al 22-lea teledon anual a fost „Pentru iubita mea Armenia … Apa și Soarele dau viața comunităților armenești”. În consecință, fondurile strânse vor fi cheltuite în principal pentru instalarea sistemelor de apă potabilă și a panourilor solare în Artsakh și în unele regiuni din Armenia.

***
Misiunea Fondului Armenia este crearea unei rețele globale cu un singur scop și anume de a asigura dezvoltarea proporțională și durabilă a comunităților armene din Armenia, Artsakh, precum și din întreaga lume, bazată pe identitatea comună.

Traducere după comunicatul oficial

Garabet HACIATURIAN

Reprezentantul Fondului Armenia în România