Mihai Stepan Cazazian

FONDUL ARMENIA / Comunicat cu privire la închiderea și rezultatele campaniei de strangere de fonduri „COVID-19 Armenia. Să depășim epidemia împreună ”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

27.07.2020

Fondul Armenia a inițiat in acest an la 18 martie „COVID-19 Armenia. Să depășim epidemia împreună ” în cadrul căreia toți banii strânși au avut ca scop achiziționarea și furnizarea de materiale și echipamente medicale de înaltă calitate necesare sectorului de sănătate, precum și pentru alte nevoi urgente. Programul este implementat în strânsă cooperare cu președintele R. Armenia, președintele R. Artsakh, Secretariatului pentru relatii cu Diaspora, Ministerul Sănătății al R.Armenia și Ministerul Afacerilor Externe al R. Armenia

Pâna la 22 iulie a.c. s-au strâns 800.030 de dolari, din care 695.244 de dolari fuseseră deja folosiți pentru achiziționarea de materiale și echipamente medicale la scară largă, pentru a oferi asistență financiară personalului ambulanței, pentru a furniza alimente lunare persoanelor în vârstă nevoiașe din provincii și pentru repatrierea multor armeni în Armenia.

Pe lângă sprijinul acordat sectorului asistenței medicale, datorită filialelor locale ale Fondului, un număr mare de materiale și echipamente medicale au fost deja donate sectorului de sănătate din Armenia și Arțakh.

Restul de bani vor fi folosiți pentru a sprijini programele de sănătate.

Fundația își exprimă profundă recunoștință față de cei peste 1000 de donatori individuali care ni s-au alăturat din 18 țări ale lumii, comunităților armene, organizații din întreaga lume, întregii rețele a fundației, tuturor partenerilor săi, pentru susținerea și sprijinul continuu.

Detaliile despre distribuția fondurilor sunt anexate.

Traducere si adaptare

Garabet Haciaturian

Reprezentant național al Fondului Armenia în România