Mihai Stepan Cazazian

FONDUL ARMENIA Centru medical în Khachardzan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fondul Armenia

Erevan, 04 octombrie 2013

 

Kachardzan Medical center (1)

Cu sprijinul financiar al filialei argentiniene  (binefăcător – familia  Kalciyan), Fondul Armenia construieste un centru medical în Khachardzan, un sat din regiunea Tavush din Armenia. Centru va include de asemenea, o sala de evenimente multifunctională pentru a fi utilizată de către diverse organizații ale comunității.

În prezent, echipele de construcții  lucrează la finisajele de interior și exterior; deschiderea  este programata pentru sfârșitul anului 2013.

Acesta este un proiect extrem de important pentru satul nostru “, a declarat primarul localitatii Khachardzan, Gagik Shahnazaryan. “Datorită inițiativei, locuitorii noștri vor putea să primească asistență medicală de calitate, la o clinică  modernă ,  doar cazurile de urgență acută urmand  să fie rezolvate de spitalul regional.”

Comentand cu privire la problemele care continuă să afecteze calitatea vietii in Khachardzan , Shahnazaryan a declarat că cel mai urgent lucru este rețeaua de apă potabilă – o problemă a comunității cu care se confrunta inca din 1990.

O mare parte din cei 400 de locuitori sunt refugiați. Ocupația principală a comunității este creșterea vitelor. Khachardzan (care înseamnă “statuia cruce”) este numită dupa numeroasele cruci de piatră istorice găsite în tot satul.