Mihai Stepan Cazazian

FONDUL ARMENIA / Campania de strângere de fonduri „Consolidarea comunităților de frontieră” la start

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

                        Comunicat de presa 20.07.2020

“Vom rezista, nu vom renunța, aceasta este casa noastră, pământul nostru, dreptul nostru vechi de secole, ei dărâmă ,noi construim” Aceasta este hotărârea neclintită a locuitorilor neînfricaţi din Tavush (Armenia) ca să-și apere casa, țara lor, graniţele împotriva unui inamic imprevizibil și periculos

Comunitățile de frontieră au o importanță strategică pentru securitatea Armeniei și a Artsakh-ului, astfel că asistența de securitate, economică și socială pentru aceste comunități este o prioritate națională.
De ani de zile, Fondul Armenia sprijină comunitățile aparatoare ale  frontierelor noastre suverane  cu programe de infrastructură de bază, centre comunitare, școli, grădinițe,  locuințe sociale, spitale cu personalul medical instruit și  dedicat, echipamente de ultimă generație pentru spitale, proiecte agricole inovatoare, apă potabila  și panouri de energie solara etc.

Acum, mai mult decât oricând, este nevoie de acest sprijin, care va contribui la consolidarea resurselor așezărilor de frontieră din zona Tavush, la stabilizarea comunităților, la dezvoltarea patriei și la asigurarea securității frontierelor. Acum cateva zile, încălcarea încetării focului a tulburat liniștea patriei noastre. Astăzi, ca întotdeauna, suntem cu toții uniți, toți avem același obiectiv – un cer senin și prosperitate pentru patria noastră.

Acum, locuitorii comunităților de frontieră au nevoie de sprijinul armenilor de  pretutindeni. Fondurile vor fi utilizate pentru a rezolva problemele socio-economice cele mai presante ale comunităților de frontieră, de la reconstruirea caselor deteriorate, furnizarea comunităților cu energie regenerabilă, apă potabilă, acordarea de asistență socială comunităților afectate, consolidarea spitalelor de frontieră și furnizarea de aparatura  pentru teleșcoală.

Vă rugăm să vă alăturați acestui important eveniment pan-armean. Puteți efectua donații făcând transferuri către conturile bancare ale Fondului Armenia (vezi site-ul www.himnadram.org), selectând „Consolidarea comunităților de frontieră” în câmpul țintă, precum și pe această platformă specială de strângere de fonduri creată pe site-ul Fondului : https: //www.himnadram.org/hy.

Puteți face donații și prin intermediul filialelor locale ale Fondului din Diaspora. Numele tuturor donatorilor ,suma de bani donată este generată pe această pagină de către sistem.

Raportul final al campaniei de strângere de fonduri va fi prezentat la sfârșitul programului.

Să ne întărim comunitățile de frontieră împreună.

Link-ul campaniei în l.engleza este https://www.himnadram.org/en/1595236460

Link-ul campaniei în l.armeana este https://www.himnadram.org/hy/1595236460

Traducere si adaptare

Garabet Haciaturian

Reprezentant național al Fondului Armenia în România